Başkan adayı Toprak: Gürpınar Avrupa standartlarında bir yaşam yeri olacak

Başkan adayı Toprak: Gürpınar Avrupa standartlarında bir yaşam yeri olacak
VAN
Yayınlama: 12.03.2024
A+
A-

Gürpınar ilçesinin 2024-2029 yılları arasında enerji ihtiyacının en az yüzde 50’sini belediye olarak yenilenebilir enerji ile karşılayacaklarını belirten Yeniden Refah Partisi Gürpınar Belediye Başkan adayı Mehmet Toprak, İlçeye Batı’dan Doğu’ya dönüşün yollarını açacaklarını belirtti.
Yerel seçimlere 20 günden daha kısa bir süre kala siyasi partilerin seçim çalışmaları hız kazandı. Yeniden Refah Partisi Gürpınar Belediye Başkan adayı Mehmet Toprak, belediye başkanı olması durumunda hayata geçirmeyi planladığı projeleri açıklamaya devam ediyor. Toprak, ilçenin enerji ihtiyacının yarısını yenilenebilir enerjiden karşılayacaklarını söyledi.
“AVRUPA STANDARTLARINDA BİR İLÇE İNŞA EDECEĞİZ”
Hayata geçirecekleri projeyi detaylandıran Toprak, “Dünyadaki yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili uluslararası projeler takip edilecek çalışmaların ve gelişmelerin izlenmesi değerlendirilmesi ve analizleri yapılacaktır. Üye olduğumuz uluslararası organizasyonlarla (IEA, IRENA, KEI, G20, D-8 vb.) koordinasyon sağlanarak ortak çalışmalar yürütülecek. Ayrıca Avrupa Birliği ile yürütülen çalışmalar takip edilerek süreçlerin hızlandırılması çalışmaları yapılacaktır. İlçemizin ihtiyaç ve şartlarına uygun farkındalık oluşturulması sağlanarak ve öneriler stratejiler belirlenip geliştirilerek, ilçemizin toplam enerji ihtiyacının yüzde 50’sini yenilenebilir enerjiden sağlayacağız. Yenilenebilir enerji ile Gürpınar’a yeniden refah gelecek ve Avrupa standartlarında bir ilçe inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.