Başıboş köpek sorunu yeni problemi tetikledi! İstanbul’da fare istilası

Başıboş köpeklerin beslendiği alanda fare nüfusunda aşırı derece artışa neden oldu. Esenyurt’ta açık alana konulan mamalardan beslenen farelerin görüntüsü dehşete düşürdü. Farelerin hastalıklara kapı aralamasından endişe ediliyor.

Başıboş köpek sorunu yeni problemi tetikledi! İstanbul’da fare istilası
Yayınlama: 05.10.2023
A+
A-

Haber7

Başıboş köpeklerin gelişi güzel çevreyi kirleterek beslenmesi yeni bir sorunu daha doğurdu. 

Sosyal medyada İstanbul’un Esenyurt ilçesinden paylaşılan bir videoda, farelerin nüfusunda korkunç derece artış görüldü. 

KÖPEK MAMALARINDAN BESLENİYORLAR

Barbaros Hayrettin Paşa 2304. Sokak’ta çekildiği belirtilen görüntülerin, belediyenin oluşturduğu köpek besleme noktasından kaydedildiği bildirildi. Farelerin köpek mamalarından beslendiği ve popülasyonunun arttığı öğrenildi.

Başıboş köpek sorunu yeni problemi tetikledi! İstanbul’da fare istilası

YENİ SALGIN HASTALIKLARDAN ENDİŞE EDİLİYOR

Sosyal medyada tartışma olan görüntülere yorum yapan vatandaşlar, fare popülasyonundaki artışın salgın hastalıklara neden olmasından endişe ettiğini vurguladı. 

GÜVENLİ SOKAKLAR DERNEĞİ’NDEN TEPKİ

Skandal görüntülere sosyal medya hesabından açıklama yapan Güvenli Sokaklar ve Yaşam Hakkını Savunma Derneği, fare istilasının sebebine dikkat çekti.

Tepki gösteren Güvenli Sokaklar Derneği, belediyenin oluşturduğu köpek besleme noktasında fare popülasyonunda artışa sebep olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Birkaç akıl hastası ve rantçı dernek yüzünden 2023’te ülkedeki görüntüye bakın.. Tam da belediyenin besleme noktasının önü.. Ne tesadüf… Akıl bir işin sonunu düşünmektir!”

Birkaç akıl hastası ve rantçı dernek yüzünden 2023’te ülkedeki görüntüye bakın.. Tam da belediyenin besleme noktasının önü.. Ne tesadüf… Akıl bir işin sonunu düşünmektir!@RTErdogan @tcbestepe @ibrahimyumakli @drfahrettinkoca @TCTarim @KDenizBozkurt pic.twitter.com/9hXIxwQ6PV

— Güvenli Sokaklar Derneği (@GuvenliSokaklar) October 5, 2023

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.