Başakşehir ile Galatasaray 31. randevuda

Başakşehir ile Galatasaray 31. randevuda
Yayınlama: 22.09.2023
A+
A-

Tredyol Süper Lig’in 6. haftasında RAMS Başakşehir ile Galatasaray yarın saat 20.00’de Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda karşılaşacak. Ligde geride kalan haftalarda bir maçı eksik olan sarı-kırmızılılar 3 galibiyet, 1 beraberlikle aldığı 10 puanla ikinci sırada bulunuyor. Yine bir karşılaşması eksik olan turuncu-lacivertliler de 1 galibiyet, 3 mağlubiyetle topladığı 3 puanla 16. sırada yer alıyor.

31. randevu
Başakşehir ile Galatasaray, Süper Lig’de bugüne kadar 30 kez rakip oldu. Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılılar 15 kez sahadan 3 puanla ayrıldı. Turuncu-lacivertliler ise rakibini 7 kez mağlup etti. 8 maç ise berabere sona erdi. Aslan’ın 52 golüne, Bozbaykuşlar 36 golle karşılık verdi.

Geçtiğimiz sezonun ilk yarısında Galatasaray, deplasmanda oynadığı karşılaşmayı 7-0, evindeki müsabakayı da 1-0’lık skorla kazandı. İki takım ayrıca Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Finali’nde karşılaştı ve Başakşehir sahadan 3-2 galip ayrılıp tur atlayan taraf oldu.

Son 10 maç
Galatasaray ile Başakşehir arasında oynanan 9 Süper Lig, 1 Türkiye Kupası olmak üzere son 10 maçta sarı-kırmızılılar 5, turuncu-lacivertliler de 2 kez galip geldi. 3 müsabaka ise beraberlikle sona erdi.

Farklı skorlar
Galatasaray, Başakşehir’i 7-0 mağlup ederek, rekabetteki en farklı skoru elde etti. Turuncu-lacivertliler ise sarı-kırmızılıları en farklı 4-1 ve 3-0’lık skorlarla yendi. İki takım arasında ayrıca 3-3 gibi gollü bir müsabaka da bulunuyor.

Bu sezon 11 resmi maç oynadı
Galatasaray bu sezon 7’si Avrupa, 4’ü de Süper Lig olmak üzere toplam 11 mücadeleye çıktı. Sarı-kırmızılılar, bu müsabaklarda mağlup olmazken, 8 galibiyet, 3 beraberlik aldı. Aslan 6 maçta da kalesini gole kapadı.

Süper Lig’de 10 maçtır kaybetmiyor
Galatasaray, Süper Lig’de son yenilgisini geçtiğimiz sezon Beşiktaş deplasmanında yaşadı. Aslan, bu karşılaşmanın ardından oynadığı 10 maçta rakiplerine sadece 1 kez puan kaybetti. Sarı-kırmızılılar, geride kalan mücadelelerde 9 galibiyet, 1 beraberlik elde etti. Galatasaray, en son evinde Samsunspor’u 4-2’lik skorla mağlup etti.

Ligdeki 9 golün 5’i Mauro Icardi’den
Galatasaray’ın Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi, attığı gollerle takımını sırtlamayı sürdürüyor. Icardi bu sezon takımının ligde attığı 9 golün 5’ini kaydetti. Diğer goller Kerem Aktürkoğlu (3) ve Abdülkerim Bardakcı’dan geldi. Icardi, 5 golle krallık yarışında da Kayserisporlı futbolcu Mame Thiam ile birlikte zirvede yer alıyor.

Deplasman karnesi
Galatasaray bu sezon Süper Lig’de deplasmanda 2 maça çıktı. Bu müsabakalarda sarı-kırmızılılar 1 galibiyet, 1 beraberlik aldı. Aslan 3 gol atarken, kalesini ise gol görmedi. Cimbom, Gaziantep FK’yı 3-0 mağlup ederken, Kayserispor ile de 0-0 berabere kaldı.

Kadir Sağlam düdük çalacak

Başakşehir – Galatasaray maçını hakem Kadir Sağlam yönetecek. Sağlam’ın yardımcılıklarını Abdullah Bora Özkara ile Hakan Yemişken yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Ümit Öztürk olacak. 

Oğuzhan Ort

*İHA*

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.