Bakan Şimşek: Sosyal medya fenomenlerine yönelik inceleme başladı

Sosyal medya fenomenleri dahil, Instagram, Twitch, TikTok ve Facebook gibi platformlardan gelir elde edip beyan etmeyenlerle ilgili bir soruşturma başlatıldı.

Bakan Şimşek: Sosyal medya fenomenlerine yönelik inceleme başladı
Yayınlama: 12.01.2024
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kayıp ve kaçaklarını önlemeye yönelik yürütülen çalışmalara dair bilgiler verdi.Şimşek, vergi kayıp ve kaçaklarını önleme amacıyla sosyal medya uygulamalarından gelir elde edenleri de izlemeye aldıklarını belirtti. Fenomenler başta olmak üzere Instagram, Twitch, TikTok ve Facebook gibi sosyal medya platformlarından gelir elde edip, bu gelirleri beyan etmeyen kişilere yönelik bir çalışma başlatıldığını ifade etti.

 

Bu kapsamda, gelir elde eden kişilerin genellikle elektronik ödeme kuruluşlarını tercih ettiğini belirten Şimşek, sosyal medya uygulamalarını da içeren bir analiz gerçekleştirdiklerini söyledi. Sosyal medya üzerinden içerik sağlayarak veya mal/hizmet satışı yaparak gelir elde eden birçok kişinin tespit edildiğini belirten Bakan, e-Ticaret ve sosyal medya uygulamalarına yönelik yapılan analizlerde vergi mükellefiyeti olmayan kişilerin tespit edilerek gerekli işlemlerin başlatıldığını açıkladı.

Kaynak: Akdeniz Gerçek

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.