Bakan Şimşek: KDV ve gelir vergisini artırmayacağız

Bakan Şimşek: KDV ve gelir vergisini artırmayacağız
Yayınlama: 17.03.2024
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomi gündemini değerlendirdiği açıklamalarında Orta Vadeli Program’dan enflasyona kadar pek çok konuyu değerlendiriyor. Bakan Şimşek “Yüksek bir enflasyonla karşı karşıyayız, Türk Lirasını güçlendirecek kredi genişlemesini yavaşlatacak bir program uygulamaya başladık” dedi.

Bakan Şimşek şunları kaydetti:

PROGRAMIN ÖZÜ DEZENFLASYON

Orta Vadeli Program eylül ayında açıkladınız. 3 yıllık bir program bu. Bu program işliyor mu? Hedeflediğiniz doğrultuda ilerliyor mu?

Orta Vadeli Program nedir? Öncelikle onu açıklayalım bu program üç yıllık bir program. Programın özü dezenflasyon yani enflasyonu tek haneye indirmek. Yani üç yıllık bir program yaptık. Para politikalarını işlevsel hale getirmek için yaptık.

Orta Vadeli Programın Üç temeli vardır. Dezenflasyon amacımızı enflasyonu tek haneye indirmek. Programın birinci esası dezenflasyon. Sıkı para politikası, sıkı maliye politikası dolayısıyla enflasyon düşecek. Merkez Bankası enflasyonu düşürmek için ne gerekiyorsa yapacak.

ENFLASYON KALICI ŞEKİLDE DÜŞECEK

Sıkı para politikası, sıkı maliye politikası dolayısıyla enflasyon düşecek. Merkez Bankası enflasyonu düşürmek için ne gerekiyorsa yapacak. Kredi hacmindeki genişleme enflasyonla hedefleri tutarlı bir hale geliyor

Enflasyondan en çok etkilenenler sabit gelirlerdi. Amacımız enflasyonu kalıcı bir şekilde aşağı çekmek.

VERGİ ARTIŞLARINDA ÇİZGİMİZ NET

İndirimli KDV oranlarını ve muafiyetleri yeniden gözden geçireceğiz. Enflasyonist vergi olmayacak. Katma Değer vergisi üst oranını artırmayacağız, gelir vergisini artırmayacağız. Orta vadeli programda şunu et bir şekilde ortaya koymuşuz demişiz ki; İstisnaları gözden geçireceğiz. İndirimli KDV oranlarını gözden geçireceğiz, muafiyetleri gözden geçireceğiz. Çok net çizmişiz.

ENFLASYON NE ZAMAN DÜŞECEK?

Haziran’dan sonra baz etkisi ve para politikası ile enflasyon düşmeye başlayacak.

Kaynak: TGRT Haber

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.