Bakan Koca’dan Van’da darp edilen doktor ile ilgili açıklama

Bakan Koca’dan Van’da darp edilen doktor ile ilgili açıklama
VAN
Yayınlama: 30.09.2023
A+
A-

Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nde görevli asistan doktor Halil Ulus’un hasta yakınları tarafından darp edilmesine tepki gösteren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hekime yapılan şiddetin asla bağışlanmayacağını ifade etti.


Hastanenin acil servisinde görev yapan ortopedi asistan doktor Halil İbrahim Ulus, travma odasında müdahale ettiği hastanın yakınlarının saldırısına uğradı. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Ulus, yoğun bakıma alındı. Doktoru darp eden hasta yakınları ise gözaltına alındı.

Sağlık Bakanı Koca: Hekime şiddet asla bağışlanamaz
Olayla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan sağlık bakanı Fahrettin Koca, şu ifadeleri kullandı:
“Van 100. Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezinde yaşanan şiddet olayında bir hekim arkadaşımız yaralandı. Olay, acil serviste bir hastaya müdahale edilirken, hasta ile bir hasta yakınının tıbbi bir konuda hekimden daha fazlasını biliyormuşçasına tavır almasıyla başlayıp, şiddete dönüştü. Bir uzmana saygısızlık, hekime şiddet asla bağışlanamaz. Şu an, hukuken “zanlı” sıfatını taşıyan iki kişi gözaltına alınmıştır. İfadeleri alındıktan sonra tutuklama talebiyle savcılığa sevk edilmelerini bekliyoruz. Sağlık camiası adına hekim arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.