Bakan Fidan’dan vize serbestisi açıklaması

Dışişleri Bakanı Hakanı Fidan, Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu AB Komiseri Oliver Varhelyi ile ortak basın açıklamasında vize mağduriyetine son verilmesini istedi.

Bakan Fidan’dan vize serbestisi açıklaması
Yayınlama: 06.09.2023
A+
A-

Dışişleri Bakanı Hakanı Fidan, Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu AB Komiseri Oliver Varhelyi ile ortak basın açıklaması düzenledi.

Fidan’ın açıklamalarından satır başları şöyle; AB, Türkiye’yi müzakere eden bir aday ülke olarak görmeli ve ahde vefa ilkesinin gereklerini yerine getirmelidir.

Vize serbestisinin de ilermesi beklentimiz arasındadır. Vize serbestisi insandan insana diyaloğu artıracak Türkiye’nin AB üyeliği önündeki sürecindeki sorunları ve ön yargıların kaldırılmasına şüohesiz katkı sağlayacaktır.

VİZE MAĞDURİYETİ GİDERİLMELİ

Sayın Varhelyi ile son dönemde vatandaşlarımızın vize başvurularında yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi beklentimizi de vurguladım.

Ayrıca düzensiz göçle mücadele adil bir yük paylaşımı temelinde iş birliğimizina rtırılmasına ihtiyaç duyduğumuzu yineledim.

Düzensiz göç sorununu çömez için öncelikle kaynak ülkelerde istikrarın sağlanması gerektiğini bir kez daha hatırlattık. Bugünkü görüşmemizde sayın Varhelyi’ye yeniden söylediğim gibi Avruğa Birliği’nden siyasi engellemelere müsamaha göstermemesini bekliyoruz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.