Bakan Fidan’dan, İrlandalı ve Almanyalı mevkidaşlarıyla peş peşe görüşmeler

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, New York’ta, İrlanda Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Savunma Bakanı Micheal Martin ve Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile bir görüşme gerçekleştirdi. İşte görüşmede yer alan kritik konular…

Bakan Fidan’dan, İrlandalı ve Almanyalı mevkidaşlarıyla peş peşe görüşmeler
Yayınlama: 04.01.2023
A+
A-

Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurul Görüşmeleri için New York’ta bulunan Fidan, yoğun diplomasi trafiğine başladı.

Bakan Fidan, BM Genel Kurul marjında ilk ikili görüşmesini, İrlanda Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Savunma Bakanı Martin ile Türkevi binasında gerçekleştirdi.

Bakanımız @HakanFidan, #BM Genel Kurulu marjında #İrlanda Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Savunma Bakanı Micheál Martin’le #Türkevi’nde görüştü.

Görüşmede, ikili ilişkilerimiz ve karşılıklı üst düzey ziyaretler, Karadeniz Tahıl Girişimi, Kıbrıs meselesine ilişkin son… pic.twitter.com/22tnpXvIEV

— T.C. Dışişleri Bakanlığı (@TC_Disisleri) September 17, 2023

Dışişleri Bakanlığının X sosyal medya platformundan yapılan paylaşımda, görüşmede, ikili ilişkiler ve karşılıklı üst düzey ziyaretler, Karadeniz Tahıl Girişimi, Kıbrıs meselesine ilişkin son gelişmeler ile Türkiye-AB ilişkilerinin ele alındığı kaydedildi.

ALMANYA DIŞİŞLERİ BAKANI BAEBOCK’LA GÖRÜŞTÜ

Bakan Fidan daha sonra BM Genel Kurulu özelinde Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’la görüştü.

Dışişleri Bakanlığının X sosyal medya platformu üzerinden yaptığı paylaşımda, görüşmede, Gümrük Birliğinin güncellenmesi ve vize serbestisi süreci başta olmak üzere Türkiye’nin AB üyelik süreci, Kıbrıs meselesindeki son gelişmeler, Karadeniz Tahıl Girişimi, İsveç’in #NATO üyelik süreci ve iklim değişikliği konuları ele alındı.

Kaynak : İHA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.