Avustralya’da yüzlerce protestocu İsrail nakliye hattını kapattı

Yüzlerce Filistin yanlısı protestocu, İsrail nakliye şirketinin faaliyet gösterdiği Melbourne tersanesine giden yolu kapattı.

Avustralya’da yüzlerce protestocu İsrail nakliye hattını kapattı
Yayınlama: 09.11.2023
A+
A-

Avustralya’da yüzlerce Filistin yanlısı gösterici tersanede Filistin için protesto yaptı. İsrail nakliye şirketinin çalıştığı tersanenin bütün yollarını kapatan Filistin yanlısı protestocular araçların İsrail nakliye hattının çalıştığı bölgeye ulaşmasını engelledi. Çarşamba günü Melbourne tersanesinin tamamen durmasına neden oldu.

Filistin için sendika ‘derhal ateşkes’ dedi

Filistin İçin Sendikacılar örgütüne bağlı protestocular, Filistin bayrağıyla kaplı yola uzanarak Victoria Uluslararası Konteyner Terminali’ndeki yoğun trafiği engelledi. Derhal ateşkes, Gazze’deki soykırımın sona ermesi ve Filistin ve Yahudi cemaati üyeleriyle birlikte Filistin için adalet talep ettiler.

Avustralya'da yüzlerce protestocu İsrail nakliye hattını kapattı
İki yüzden fazla gösterici Filistin bayraklarını salladı ve Özgür Filistin’i tanıtan posterler tutarken, tersanede “çocukları güvende tutun” sloganları ve davul sesleri yankılandı.

İsrail’in en eski ve en büyük nakliye şirketi ZIM, göstericiler tarafından Filistin halkına karşı savaş suçlarına ve etnik temizliğe yardım etme konusunda uzun bir geçmişe sahip olmakla suçlanıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.