AGD’den İranlılara sert tepki: İranlılar ahlaki erozyona yol açıyor

AGD’den İranlılara sert tepki: İranlılar ahlaki erozyona yol açıyor
VAN
Yayınlama: 12.09.2023
A+
A-

Anadolu Gençlik Derneği Van Şubesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, İranlıların davranış biçimi ve giyim kuşamlarının kentte ahlaki erozyona neden olduğu açıklandı.

AGD’den yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Son yıllarda Van ili, İranlı turistlerin ilgi odağı haline geldi. Van, İran ile sınır komşusu olması ve özellikle Van Gölü’nün ve diğer tarihi, turistik mekânlarının varlığı ile doğunun incisi olma özelliğini koruması yönüyle yabancı turistlerin uğrak mekânı oluyor. Ayrıca Türkiye’nin diğer büyük şehirlerine transit geçiş için de kolay bir ulaşım ağına sahip.

Bununla beraber her yabancı turistin gelişi, kente ekonomik katkı sunarken; aynı zamanda kendi yaşam biçimi, giyim ve kuşam tarzını da beraberinde konakladığı bu şehre taşıyor. Üstelik bu akın süreklilik arz edince etkileri çok daha kalıcı ve tehlikeli bir boyut kazanıyor. Açıklamamız vesilesiyle, asıl vurgulayacağımız konu ise son günlerde Van halkının gündeminde olan İranlı turistlerin eğlence hayatı ve giyim kuşam tarzları. Ahlaki ve manevi hassasiyeti olan her memleket sevdalısı insanımızdan, “Şehrimize ne oluyor, bu memleket sahipsiz mi, başımıza taş yağacak, İran’da yapamadıklarını burada gelip rahatça yapıyorlar” şeklindeki sitem dolu sözleri sıklıkla işitir olduk.

Bu konuda halkımız rahatsızlığını kendi çapında dile getirmekte; ancak seslerini duyuramamaktadır. İlimiz özelinde, ülke sathında ahlaki bozulmanın hız kazandığı; tesettür ve mahremiyet kavramının kısmen ortadan kalktığı bir sürece doğru evrilirken; dünyanın en büyük gençlik organizasyonu ve bir sivil toplum kuruluşu olan Anadolu Gençlik Derneği olarak bu süreci oturup izlemekten ar ediyoruz. Çünkü Peygamberimiz (s.a.v): “Kim bir kötülük görürse, onu eliyle değiştirsin. Şayet eliyle değiştirmeye gücü yetmezse, diliyle değiştirsin. Diliyle değiştirmeye de gücü yetmezse, kalbiyle düzeltme cihetine gitsin ki, bu imanın en zayıf derecesidir.” buyurmaktadır.

Özellikle Van’da çarşı merkezi dediğimiz Beşyol, Cumhuriyet Caddesi, Maraş Caddesi gezme ve eğlence amaçlı gelen turistlerin en çok uğradıkları mekânların başında gelmektedir. Ancak bu memleketin insanı olarak ailecek bu caddelerde dolaşmak, yalnız başına dahi gezinmek, alışveriş yapmak; ahlak ve güven açısından sıkıntılı bir hale dönüşmüştür. Gördüğümüz manzara ise bu şahsiyetlerin müstehcen ve gayr-i ahlaki giyim tarzı ile dolaşması. Tüketim sarhoşluğu içerisindeki gece alemleri, halka açık yerlerde alkol kullanımı ve edepsiz eğlence organizasyonları gibi halkımızın çok da görmeye alışık olmadığı ahlaksızca bir yaşam tarzının sergilenmesinin yanında fuhşun yaygınlaşması da cabası. Van halkını rahatsız eden bu görüntüler, özellikle gençlerimize rol model olmakta, süreklilik arzedince de sıradan bir hale dönüşmektedir. Cadde ve sokaklarımızı saran bu ahlaksız görüntüler, toplumumuzun temeli olan aile müessesesini tehdit etmektedir.”

Kaynak: BÜLTEN

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.