AGD Van’da Filistin yararına kermes düzenledi

Anadolu Gençlik Derneği Van Şubesi, geliri Filistin’e gönderilmek üzere kermes düzenledi. Beşyol’da düzenlenen kermes yoğun ilgi görüyor.

AGD Van’da Filistin yararına kermes düzenledi
VAN
Yayınlama: 11.11.2023
A+
A-

Gazze’de zulüm gören ve soykırıma uğrayanlara destek olmak amacıyla ülke genelinde çeşitli etkinlikler ve yardım çalışmaları yapılıyor. Yapılan yardım çalışmalarından bir tanesi Van AGD tarafından yapıldı. Tamamen gönüllük esası üzerine yapılan kesmesin gelirleri Gazzeli Müslümanlara gönderilecek.


“BÜTÜN İNSANİ İHTİYAÇLARDAN YOKSUNLAR”
Anadolu Gençlik Derneği olarak Gazze’de yaptıkları çalışmalara değinen AGD Van Kadın Kolları Şube Başkanı Büşra Hilal Aydın, “Malumunuz şu anda Filistin’de büyük bir zulüm var, katliam var. Filistin’e desteğimizi göstermek amacıyla böyle bir organizasyon yaptık. Orada her manada hem abluka altındalar, hem de bütün insani ihtiyaçlardan yoksunlar. Biz Cansuyu Derneğimiz aracılığıyla burada elde ettiğimiz gelirleri orada ki insanlara ulaştırmak için gayret sarf edeceğiz. Şu anda zaten Cansuyu Derneğimiz orada elinden geldiğince yemek dağıtımında bulunuyor. Biz de ona katkı sağlamak amacıyla buradan bu şekilde bir yardım ulaştıracağız inşallah.” dedi.
“VAN HALKININ DUYARLI OLDUĞUNU BİLİYORUZ”
Van halkının Gazze konusunda duyarlı olduklarını ve kermese ilgi gösterdiklerini belirten Aydın, “Şu anda biz yiyecek satıyoruz. Aynı zamanda kitap satışımız var. Halkın ilgisi daha önce de yapılan etkinliklerde güzeldi, inşallah gün içerisinde de devam edecek. Bunu bekliyoruz. Van halkının duyarlı olduğunu biliyoruz. Kendi derneğimizde hazırladığımız ürünler var. Biz özellikle mantı, içli köfte gibi ürünler hazırladık. Onun haricinde hem kendi dernek üyelerimiz hem de halkımıza, çevremize duyurduk. Sağ olsunlar, onlar da katkıda bulunuyorlar” diye konuştu.
Beşyol mevkii yer altı çarşının üstünde yapılan kermes bugün sabah 08.00 itibari ile başladı ve akşam saat 20.00’da sona erecek. Kermesten gelen gelir ise daha sonra Gazze’ye gönderilecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.