Van’da uyarı levhası var, zabıta var, çekici var ama kurallara uyan yok!

Van’da yıllardır yaşanan park sorunu hala devam ediyor. Defalarca dile getirilen sorunlar bir türlü çözüme kavuşturulmuyor.

Van’da uyarı levhası var, zabıta var, çekici var ama kurallara uyan yok!
VAN
Yayınlama: 27.09.2024
A+
A-

Van’ın hemen hemen her yerinde görülen park sorunu bir türlü çözüme kavuşturulmuyor. Özellikle de kentin en işlek caddeleri olan Cumhuriyet ve Maraş caddelerinde her gün park sorunu yaşanıyor. Özelliklede Van’ın Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan Ezberciler İş Merkezi önünde uyarı levhası bulunmasına rağmen bazı sürücüler kural ihlali yapıyor. Bu durumdan en çok da işyerlerinin önü kapanan esnaflar muzdarip.

“O ÇEKİCİ BİR İŞLEVİ OLMAYACAKSA NEDEN ORADA?”

Yaşadıkları sıkıntıları dile getiren esnaf, “Biz bu sorunu yaşamaktan artık bıktık. Bu konuyla alakalı defalarca haber yapıldı ama ne bir çözüm bulundu ne de çözümü için herhangi bir icraatta bulunanlar oldu. Şehrin göbeğine adam arabasını park ediyor. Ceza yemeyeceğini de biliyor. Bu yüzden rahat davranıyor. Otobüslerin durak yerine park ediyor aracını üstelik tam uyarı levhası ve çekicinin olduğu yere park yapıyor. O çekici bir işlevi olmayacaksa neden orada? Bu konuyla alakalı yetkililer acilen bir çalışma başlatmalı. Bazı sürücüler uyarılmalı ve gerekli cezai müeyyide uygulanmalı. Belki bu sorun çözülürse Van’ın yıllardır çözülmeyen trafik sorunu da düzene girer” ifadelerini kullandı.

“RENT A CAR VE KALDIRIM İŞGALLERİDE AYRI BİR SORUN”

Araç kiralama olan Rent a car ve bazı esnaflar tarafından kaldırıma bırakılan eşyalarınında ayrı bir sorun olduğunu dile getiren esnaflar şu ifadeleri kullandı:

“Sorunlar o kadar çok ki hangi birinden bahsedelim. Rent a car sorunu ve bazı esnaflar tarafından yapılan kaldırım işgalleri de ayrı bir sorun. Çözülmesi gereken sorunlar daha da çoğalıyor. O kadar güzel bir memleketimiz var ama ne yazık ki sahipsiz. Kimse sahip çıkmıyor. Rent a car araçları için ayrı bir yer olmalı. Bunu için yollar boş yere işgal edilmemeli. Zira bazı esnaflar ürünlerini tanıtmak amacıyla dışarıya kadar çıkartıyorlar. Kaldırıma yayıyorlar. Buradan insanlar doğru düzgün geçemiyor. Bazen engelli vatandaşlar da geçmek zorunda kalıyor. Bu çok bencilce bir hareket. Herkesin örnek teşkil edecek davranışlarda bulunması lazım.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.