Van’da pide ekmekten sonra somun ekmeğe de zam geliyor…

İki gün önce pide ekmeğine zam yapılan Van’da somun ekmek fiyatlarına da zam yapılacağı açıklandı. İşte Van’da somun ekmeğin yeni fiyatı…

Van’da pide ekmekten sonra somun ekmeğe de zam geliyor…
VAN
Yayınlama: 26.09.2024
A+
A-

Van Lokantacılar ve Fırıncılar Odası, artan maliyetleri öne sürerek ekmek fiyatlarına zam yaptı. Daha önce 8 TL’den satılan 200 gram pide ekmeği 9 TL’ye çıkarılmıştı. Vatandaşlar somun ekmeğine de zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyordu. Alınan bilgiye göre, somun ekmeğe de zam geldi.

“SOMUN EKMEK DE ZAMLANDI”

Van Lokantacılar ve Fırıncılar Odası Başkanı Sabri Işık, 30 Eylül Pazartesi günü itibariyle somun ekmeğin de zamlı satılacağını söyledi.

Sabri Işık yaptığı açıklamada, “Ekmek üretimindeki girdilerin devamlı artması, una son haftalarda gelen zam, mayanın kolisine bir haftada içinde 200 TL zam gelmesi, elemanın yüksek maaşı, kiraların sık sık artış göstermesi ve geride kalan 20’ye yakın gider kaleminin devamlı artması sonucu ekmek zam talebimiz bakanlıkça olumlu karşılanmıştır. İki gün önce 200 gram özel üretim pide ekmeğini 8 TL’den 9 TL’ye satılacağını duyurmuştuk. Ayın 30’u pazartesi günü 210 gram somun ekmek satış fiyatı 8 TL’den 9 TL’ye çıkmıştır. Bu fiyat talep edildiği tarihten şimdiye kadar geçen 45 günlük zaman diliminde ekmek üretimdeki girdi fiyatları yine artmış bulunmaktadır. Vanlı esnaflar olarak ekmek fiyatımız diğer illere göre hep daha uygundur” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.