AMACIMIZ VAN TURİZİMİNE KATKI SUNMAK

VANFED Başkanı Yağız; “Bu yıl üçüncüsünü yapacağımız Van Kültür Buluşmalarına Van’dan yeterli düzeyde katılım ve desteği göremiyoruz”

AMACIMIZ VAN TURİZİMİNE KATKI SUNMAK
VAN
Yayınlama: 24.09.2024
A+
A-

Toplantıda konuşan VANFED Başkanı Fatih Yağız, “Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz etkinlikte Van’ı, İstanbul’da kültürel, sosyal, tarihi ve doğal değerleriyle, kahvaltısı ve diğer varlıklarıyla tanıtacağız. Katılım öncesi Van Valisi Ozan Balcı’dan randevu talep ettik, dönüş sağlamasını bekliyoruz.  Van Büyükşehir Belediyesi ve 13 ilçe katılım sağlayıp, stant açacaklar. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Van Ticaret ve Sanayi Odası da gerekli katılımları sağlayacaklarını belirttiler.  Diğer STK’larla da görüşmelerimiz sürüyor. Biz istiyoruz ki oradaki stantlarımızda Van ilimize ait ürünlerin olması ve bunların tanıtımını Vanlı esnafımızın yapması.  Bu güzel etkinliğimize herkesin katkı sunmasını bekliyoruz. Amacımız Van’a, Van turizmine katkı sunmak. Geçen yıl ki etkinliğimize göre daha fazla düzenlemeler yaparak etkinliğimizi gerçekleştireceğiz. Van Kültür Buluşmasına Van ve diğer illerde yaşayan tüm halkımızı bekliyoruz ” ifadelerine yer verdi.

İstanbul Anadolu Van Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Bayram Çiftçioğlu ise, “Bu tür etkinliklere çok büyük emekler veriyoruz. Daha fazla katkı sunulmasını ve destek verilmesini istiyoruz. Van olarak tüm Türkiye’ye tarihimizi, kültürümüzü, kültürel zenginliğimizi tanıtalım.” şeklinde konuştu.

10-13 Ekim 2024 tarihleri arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Yenikapı etkinlik alanında gerçekleştirilecek etkinliğe vatandaşlar da davet edildi.

Van’da  bir otelde düzenlenen tanıtım lansmanına Van Dernekler Federasyonu (VANFED) Başkanı M. Fatih Yağız, Van Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcıları Burhan Süpürgeci, İhsan Tuncil, Vedat Dursun, Bedrettin Dinçer, Enver Pekediş, M. Salih Arat, Mehmet Uçkan, İstanbul Anadolu Van Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Bayram Çiftçioğlu, İstanbul Anadolu Van Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcıları Gökhan Yalçınkaya, Meşruk Koç, Haşim Arvas, M. Sabri Canlı ve kentteki basın mensupları katıldı.

Program, soru cevap şeklinde sona erdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.