Bitlis Belediye Başkanının isim önerisine Vanlılar’dan tepki!

Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Van Gölü isminin Bitlis Denizi olarak değiştirilmesi önerisinde bulunmuştu. Tanğlay’ın bu önerisine Vanlılardan tepki geldi.

Bitlis Belediye Başkanının isim önerisine Vanlılar’dan tepki!
VAN
Yayınlama: 10.08.2024
A+
A-

Ak Parti Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay’ın Van Gölü isminin Bitlis Denizi olarak değiştirilmesi önerisi Vanlıların tepkisine neden oldu. Tanğlay’ın gündem yaratan bu açıklamasının ardından Vanlılar sosyal medya hesaplarında tepki paylaşımları yaptı. Tanğlay’ın bu önerisine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepkisini dile getiren Vanlı İş insanı Feridun Irak; “Göl olduğu için Türkiye’nin en büyüğüdür. Göl olduğu için o mucize yolculuğu yapan inci kefali dünyada bir tek onun bağrında yaşıyor. Deniz olsaydı inci kefalimiz olmazdı ve de Marmara’dan sonra ikinci büyük olurduk. VanGölü Göldür. Sn. @Ntanglay İsmi de VAN GÖLÜDÜR” ifadelerini kullandı.


Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Gülerde; “Önce Tatvan il olmalı, Bitlis Tatvan’a bağlanmalı” yorumunu yaptı.


Bu konu hakkında tepkisini dile getiren bazı Vanlı vatandaşlarda; “Siirt’in büryanına kondular şimdide Van Gölümüze konmaya çalışıyorlar. Van Gölü Van Gölüdür başka isim kabul etmiyoruz. Bitlis merkez acaba gölü görüyor mu Van Gölünün adı değişsin. Sadece ilçeler gölden yaralanabiliyor. Van Gölü Van’ındır” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.