Van TSO’dan NACE kodları ile ilgili açıklama

Vanlı iş adamı Zahir Kandaşoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden  esnafın NACE kodlarının manipüle edildiğini açıkladı. Van TSO’yu suçlayan Kandaşoğlu’na odadan sert yanıt geldi.

Van TSO’dan NACE kodları ile ilgili açıklama
VAN
Yayınlama: 26.07.2024
A+
A-

İş adamı Zahir Kandaşoğlu’nun NACE kodlarıyla oynanarak üyelerin cezai yaptırım ile karşı karşıya kaldığı iddialarına yanıt veren Van TSO, iddiaların yalan ve iftira olduğunu söyledi.

“Bu suçu işleyen Ticaret ve Sanayi Odası’nın yönetimi ve genel sekreteridir”

İş adamı Kandaşoğlu, yaptığı açıklamada, “Van Ticaret ve Sanayi Odasının seçiminde ağladık, sızladık yapmayın etmeyin, tüccar ve esnaf yazıktır. Kimsenin haberi olmadan binlerce tüccarın ve iş insanlarının seçim kazanayım diye usulsüzlük yaparak Nace kodlarını değiştirdiler.  Bugün tüccar ve iş insanlarına..?  Maliye bakanlığı tesbitine göre Nace kotları sistemde çift göründüğü için E devleten dolayı büyük cezalar yağmaya başladı. Kimse kusura bakmasın defalarca uyardım, gidin Ticaret odasının yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunun, kimse beni dinlemedi. Bugün de bakıyorum herkes sağa sola koşuyor,  Maliye’ye gidip itirazda bulunuyor. Ancak ne yazık ki hiçbir itiraz kabul görmüyor. Onun için bu suçu işleyen Ticaret ve Sanayi Odası’nın yönetimi ve genel sekreteridir. Bu cezalar bunlar tarafından ödenmelidir. Çünkü gerçekten tüccar ve iş insanlarının hiçbir suçu ve günahı yoktur. Aslında bunlara taviz verende TOBB’dir ..?” İfadelerini kullandı.

“Söz konusu işlem sorumluluğu tamamen işletmelere aittir”

Van TSO’dan yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın NACE kodlarıyla oynayarak üyelerin cezai yaptırım ile karşı karşıya kalmasına sebep olduğu yönünde yansıyan haber ve beyanlar, tamamıyla asparagas, yalan ve iftira içeriklidir. Hiçbir Ticaret ve Sanayi Odası veya meslek odası üyelerinin NACE kodlarını değiştiremez ve Maliye Bakanlığı’nın vergi uygulamasına sebebiyet veremez! Bu işlemler Maliye Bakanlığı tasarrufundadır. Ek NACE ilaveleri de firmaların bağlı bulundukları Vergi Dairesi’ne müracaat etmeleri sonucunda gerçekleşmektedir. Bu durumda Odamızın konu ile hiçbir alakası bulunmamaktadır. Ayrıca Maliye Bakanlığı’nın uygulaması, bulunduğu sektör itibariyle e-faturaya geçmeyen veya ikinci NACE kodunu vergi dairesine kayıt ettirmesine rağmen e-faturaya geçmeyen işletmelere yöneliktir. Bu uygulama Türkiye’nin tamamımın da aynı şekilde uygulanmaktadır. Söz konusu işlem sorumluluğu tamamen işletmelere aittir. Bundan önce olduğu gibi yerelde yaygara kopararak, Odamızın adını her fırsatta alakasız konularla anmak ve başka kurumların yetki ve sorumluluğunda olan işlemlerden sorumlu tutmak, iş bilmezlik, yalan, iftira ve hedef gösterme çabasından başka bir şey değildir! Sadece gündemde kalma çabasıdır.”

 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.