İlhan: “Para yok, huzur yok, hangisine üzülelim şaşırdık!”

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan kentin gündemine ilişkin sorunları dile getirmeye devam ediyor.

İlhan: “Para yok, huzur yok, hangisine üzülelim şaşırdık!”
VAN
Yayınlama: 13.07.2024
A+
A-

Düzenlediği basın toplantısında kentin sorunlarına yönelik konuşan İlhan, “Bugün tarih 13 Temmuz 2024. Van Depreminin üzerinden 14 yıl geçti. 14 yılda malum hiçbir şey değişmedi. 2012 Ağustos ayının sonunda TOKİ’lerimiz bitti. O gün bugündür her türlü yatırım durdu. Uzun zamandır hiçbir konuda değişen bir şey yok. Kısacası paramız yok! Huzurumuz yok! Hangisine üzüleceğimize şaşırdık” ifadelerini kullandı.


“Van gün geçtikçe eriyor!”
Kentin çok sayıda göç verdiğini dile getiren İlhan, “ 14 yıldır her gün şehrimiz göç veriyor ve bu göç artarak devam ediyor. Özellikle kırsalda insanlar çok ciddi geçim sıkıntısı çekmekte. Tarımımız, hayvancılığımız neredeyse tükenmekte ve bir çok gencimiz batı illerine, inşaatlarda çalışmaya gitmekte. Mevcut nüfusumuzun yüzde 10’undan fazlası şuanda deprem bölgelerinde İstanbul’da, İzmir’de ve farklı şehirlerde inşaatlarda çalışan ciddi bir kitle söz konusu ve bu gençlerin yüzde 80’i evleniyor, eşini, çoluğunu, çocuğunu bırakıp, geçim için başka illere çalışmaya gidiyor. Dikkat ederseniz Van’da bayramdan 1 hafta önce ve bayramdan bir hafta sonra nüfusun yoğun olduğunu, ilçelerde nüfus kaydının Vanlı olduğuna hepimiz şahit olduk. Yani Van gün geçtikçe eriyor” dedi.
“Van kalkınma riski taşıyan illerin başında geliyor”
Van’ın Kalkınma riski taşıyan illerin başında gelidğini belirten Saadet Patisi Van İl Başkanı İlhan, “Türkiye Ekonomik Araştırma vakfının yaptığı çalışmada Van kalkınma riski taşıyan illerin başında geliyor. Yani gün geçtikçe ilerliyor. Tabi bunların sebebini saymakla bitiremeyiz. Bugün bir sınırımız var. Sınırımızda ne yazık ki sınır ticareti istendiği gibi değil. Sınır kapısı mesai saatleri içerisinde çalışıyor. Mesai saatleri dışında zaman zaman çalışıyor. Fakat Van sınırı içerisinden her hangi bir ticarette söz konusu değil. Bir çok ürün ticareti yapılabilecekken Bu imkan verilmiyor. Turist sayımız gün geçtikçe eriyor. Van’da özellikle son 10 yılda pansiyon tarzı, bunun yanında otel ve farklı turizme yönelik tesisler açıldığı halde bugün bir çok otellerin boş olduğuna da şahit olduk. İranlılarda Van’a gelip, eskisi gibi kalmıyor, farklı illere gidiyor” açıklamasını yaptı.


“Dert Çok!”
Van’da yaşanan ulaşım, sağlık ve diğer sıkıntılarada değinen İlhan,” Van uçak problemini her yıl daha derin bir şekilde hissediyor. Bugün az önce şahit olduğumuz bir olay var. İlçe başkanımızın bir yakını vefat ediyor. Ankara’ya gitmek için uçak bileti araştırıyor. 17’sinden önceye uçak bileti yok. Yani uçak bulsak bilet yok. Bilet bulsak bilet çok pahalı. Bileti bulsak, uçağa binsek valizlerimiz ya gelir, ya gelmez. Van ulaşım konusunda ciddi bir problem arz ediyor. Hastanemizin durumunu anlatmaya gerek yok. Doktor yok. Doktor bulsak sıra yok. Sıra bulup muayene olsak. Emar istense, tomografi istense aylar sonrasına ancak sıra veriliyor. Ciddi anlamda sağlık konusunda sıkıntılarımız devam ediyor. Her anlamda dert. Sokaklarımız kirli. Özellikle şunu ifade etmek istiyorum ne yazık ki bugün dışarıya çöpler bırakılıyor. Fakat çöpler akşam belediye ekiplerince toplanıyor. Toplandıktan sonra o bölgelerde ciddi bir kirlilik söz konusu ve bu yaz aylarında ciddi bir probleme dönüşmüş. Sinekler uçuşmakta ve yerlerde yapış yapış kirlilikler söz konusu. Herhangi bir şekilde yıkanma söz konusu değil. 3 aydır Cumhuriyet caddesi başta olmak üzere tahrip edilmiş bilboartların dahi yapılmadığına, düzeltilmediğine hepimiz şahitiz. Bu sokaktaki çirkin görüntü Vanımızın da imajını ne yazık ki zedelemekte. Düşünün Belediye otobüslerine bindiğinizde BELVAN kartları için ücretsiz dolum cihazlarımız vardı onlarda kırılmış bir şekilde hali hazırda yapılmamış 3 aydır bu şekilde bekliyor. Kısacası dert çok fakat mevcut yetki sahiplerinden Van’a derman olacak kimse yok!” vurgusunu yaptı.

“Vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz”
Yaşanan sıkıntılar konusunda Van halkına seslenen İlhan, vatandaşları bu konu hakkında duyarlı olamaya davet etti. İlhan, “Biz artık bu dertlerin bu problemlerin çözülmesi adına yıllardır SAADET Partisi olarak tek tek sorunları tespit ettik. Çözüm önerilerimizi sunduk. Bundan sonra sunmaya devam edeceğiz fakat vatandaşlarımızı da bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Şikayet etmek yerine elimizi taşın altına koyalım. Evet arkadaşlar kısacası dert çok fakat 19 bakan değişti hala bir çevre yolu yapılmadı. Hali hazırda trafik bir problem olarak devam ediyor. Merkezde geçmiş yıllarda otopark adı altında yapılan ve faaliyete geçmeyen yerlerde defalarca anlattık. Halihazır da faaliyete geçmiş değil. Biz Van’ın bütün sorunlarının çözümü noktasında tüm yetkilileri gerek iktidar kanalında, gerekse yerel yönetimlerdeki bütün yetki sahiplerini bu andan itibaren çalışmaya ve Van’ın sorunlarını çözmeye davet ediyoruz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.