Vanlı taksiciler şikâyetçi!

Van’da yapılan kaçak yapılardan sonra korsan taşımacılar da can sıkmaya başladı. Vanlı ticari taksiciler işlerine mani olan korsan taşımacılardan şikâyetçi.

Vanlı taksiciler şikâyetçi!
VAN
Yayınlama: 12.07.2024
A+
A-

Van Taksiciler Kooperatifi Başkanı Hasan Sönmez korsan taşımacılık yapanlarla alakalı konuştu. Sönmez, “Bizim sıkıntılarımız çok. Biz bu İran taksileri, Kapıköy minibüslerini süren korsan taşımacılardan şikâyetçiyiz. Geçen gün hem Belediye Başkanımıza hem de Trafik Şube Müdürümüze dilekçe yazmıştım. Trafik şube müdürüne de söylemiştim hatta dilekçilerim hazır. Ulaştırma ve Daire Başkanlığı da bu konu hakkında Trafik Şube Müdürlüğüyle istişarelerde bulunmuştu. Şuan onlar bu konuyla alakalı bir çalışma yapıyorlar. Ama korsan taşımacılar maalesef ki yine aynı davranışlarını sergilemeye devam ediyorlar” dedi.


“Korsan taşımacılığa son verilsin”
Konuyla alakalı Emniyet Müdürüyle konuştuklarını ancak tur atanlara karışamadıklarını belirten Sönmez, “Diğerleri içinde gerekeni yapacaklarını söyledi. Bu sıkıntılar sadece merkezde yaşanıyor. Kapıköy minibüsleri gelip, burada taksi gibi yolcu indirip, bindiriyorlar. Kendileri de görüyor bizi. Görmemezlikten geliyorlar. Bizi gördüklerinde doğru düzgün yol bile vermiyorlar. Vali bey ve AK Parti Van İl Başkanı ile de görüştük. Onlarda bu konu hakkında bize yardımcı olacaklarını dile getirdiler. Bizim tek isteğimiz bu korsan taşımacılığa son verilmesi” ifadelerini kullandı.

“Tehdit ediliyoruz”
Bazı şoförler tarafından tehdit edildiklerini aktaran Sönmez, “Buradan Trafik Şube Müdürlüğüne seslenmek istiyorum. Gevaş arabaları gelip, burada çalışıyorlar. Özalp, Saray Belediye Başkanları plaka vermiş maviydi daha önceden şimdi sarıya boyatmışlar araçları Van’da cirit atıyorlar. Söylediğimiz zamanda bizi tehdit ediyorlar. Şimdi bir tane cornet çıkarmışlar 250 lira karşılığında vatandaşları havaalanına götürüyorlar. Taksiciler esnafı olarak yetkililerden tek ricamız bize bu konuda gerekli desteği sağlamaları” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.