300 derecelik sıcakta ekmek mücadelesi

300 derecelik sıcakta ekmek mücadelesi
VAN
Yayınlama: 21.07.2023
A+
A-

 

HABER. NECDET TAM

Son günlerde ülke genelinde çok sıcak bir hava hâkim. Bunaltıcı sıcaklara rağmen çalışmak zorunda olanlar bazı meslek grupları ise 300 dereceye kadar çıkan sıcaklıkla mücadele etmek zorunda kalıyor.


Sabahın erken saatlerinde işleri başlayan ve adeta güneşi selamlayarak güne başlayan fırıncılar, yaz kış demeden ekmek ve çörek pişirme işine devam ediyorlar. Kış mevsiminde pek zorlanmayan fırıncılar yaz mevsiminde ise 300 dereceye kadar ısınan fırınların önünde çalışmak zorunda kalıyorlar.


Yaptıkları işin yaz mevsimlerinde kendilerini ciddi anlamda zorladığını belirten fırıncılar, günde 5-10 litre arasında su tükettiklerini ifade ettiler.
“Sıcak hava ile mücadele etmek çok zor bu yüzden çalıştıracak kimse bulamıyoruz”
Sabah 06.30’da fırını açtıklarını belirten Fırın Ustası İbrahim Şenay, şu ifadeleri kullandı:
“Gün içinde sıcaklık ciddi anlamda artıyor. Günde 5 litre su içiyoruz. 20 yıldır fırıncılık yapıyorum. Uzun zamandır bu işi yaptığımız için alıştık. Bu güne kadar herhangi bir sağlık problemi ile karşılaşmadım ancak bu sıcak havalarda bu mesleği herkes yapamaz.

Gençler de artık yapmak istemiyor bu işi. Çok fazla eleman sıkıntısı yaşıyoruz. Sadece ekmek taşıması için günlük 150 TL harçlık veriyoruz ama gençler yapmak istemiyor bu işi. Gençler biraz zorlanıyor diye bu tür işlerden kaçıyor ve çalıştıracak personel bulmakta gerçekten zorlanıyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.