Ziraat Odası Başkanı anız yangınlarına dikkat çekti

Kırşehir Ziraat Odası Başkanı Mevlüt Toprak; hasat öncesinde anız yangınlarına dikkat çekerek, “Hasat edilen bölgelerde yangınlar meydana gelmekte, bu da çiftçinin emeğinin yok olmasını sağlamakta” dedi.

Ziraat Odası Başkanı anız yangınlarına dikkat çekti
Yayınlama: 07.06.2024
A+
A-

Çiftçi kayıt sisteminde üreticiye aroa ve buğday için ton başına verilen ücreti yeterli bulmayan Kırşehir Ziraat Odası Başkanlığı, verilen zam oranlarının çiftçiyi zor duruma sokacağını söyledi. Ziraat Odası Başkanı Mevlüt Toprak; açıklanan fiyatların çiftçiyi tatmin etmediğini ve fiyatların enflasyonun gerisinde kaldığını belirtti. Toprak açıklamasında; “Yetkililerden çiftçi adına dileğimiz fiyatların çiftçi lehine yeniden revize edilmesidir. Geçen yılki enflasyon oranı ve tarım girdileri yüzde 60 civarındadır. Çiftçinin ürettiği mala oranla fiyat artışı arpada yüzde 3, buğdayda primle birlikte yüzde 19, 9 olmuştur. Bu fiyatlar ise enflasyonun çok gerisinde kalmıştır” diye konuştu.

“Piknikçi ve sigara içenler dikkatli olsun, hasat geliyor”

Öte yandan hasat öncesinde piknikçilerin çıkabilecek yangınlara karşı daha dikkatli olmasını isteyen Toprak açıklamasını şöyle sürdürdü; “Hasat zamanı yaklaşmakta. Şuanda hasat edilen bölgelerde yangınlar meydana gelmekte. Bu da çiftçinin emeğinin yok olmasını sağlamakta. Sigara kullanıcıları ve piknikçiler yangınlara karşı dikkatli olsunlar.”

KIRŞEHİR’DE, KIRIKİKİNDİ YAĞMURLARI KIRŞEHİR’DE EKİLİ ALANLARA ZARAR VERİRKEN ZİRAAT ODASI BAŞKANI ÇİFTÇİLERE UYARILARDA BULUNDU. (ENDERHAN ÖZ/KIRŞEHİR-İHA)

 

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.