Prof. Dr. Hasan Mandal, Prof. Dr. Halit Eyüp Özdemir, Prof. Dr. Mahmut Ak, Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı ve Prof. Dr. Haluk Görgün Yükseköğretim Kurulu üyesi oldu.
Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) 5 üyenin seçilmesine ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Prof. Dr. Hasan Mandal, Prof. Dr. Halit Eyüp Özdemir, Prof. Dr. Mahmut Ak, Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı ve Prof. Dr. Haluk Görgün YÖK üyesi seçildi.
Söz konusu karar, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 6’ncı maddesinin b/1 bendi ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2, 3 ve 7’nci maddeleri gereğince verildi.
HASAN MANDAL KİMDİR?
Hasan Mandal, (d.1965, Eskişehir) Türk akademisyen ve TÜBİTAK başkanı. 1987 yılında ODTÜ Metalurji Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuş, 1992’de Newcastle Üniversitesi’nden Doktora unvanını almıştır.
1994 yılında Anadolu Üniversitesi Seramik Mühendisliği Bölümünde Yardımcı Doçent olarak göreve başlamış, 1996’da Doçent, 2001’de Profesör unvanını almıştır. Anadolu Üniversitesi Seramik Mühendisliği Bölümünün isminin 2002 yılında Malzeme Bilimi ve Mühendisliği olarak değişmesi ile 2002-2011 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü’nde akademisyenliğe devam etmiştir. Ayrıca, 2004-2010 tarihleri arasında Anadolu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı olarak görev yapmıştır.
Kendisi Dünya Seramik Akademisi’ne (WAC) üye seçilmiş olup WAC’ın tek Türk üyesidir.
Prof. Mandal, 15 Mart 2011 tarihinden itibaren Anadolu Üniversitesi’nden ayrılarak Sabancı Üniversitesi’nde Araştırma ve Lisansüstü Politikalar Direktörü, Ocak 2012-2015 tarihleri arasında Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı olarak da görev yapmıştır.
Üniversitelerarası Kurul kontenjanından YÖK üyeliğine yapılan seçimi 24 Mart 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanmıştır ve YÖK Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev yapmaya başlamış, 20 Temmuz 2016’da ise YÖK Başkanvekili olmuştur. 12 Ocak 2018’e dek YÖK Başkanvekilliği görevini sürdürmüştür, aynı tarih itibarıyla Sabancı Üniversitesi Rektör Vekili’dir ve 22 Şubat 2018 tarihinde TÜBİTAK Başkanlığına atanmıştır.
HALİT EYÜP ÖZDEMİR KİMDİR?
1975 yılında İstanbul`da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul`da tamamladı. 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi`nden mezun oldu. Aynı yıl Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Yüksek Lisans programına katıldı.
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi İdare Hukuku Anabilim Dalı`nda Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. “Düzenleyici işlemlerin yürürlüğe girişi” başlıklı teziyle 2000 yılında yüksek lisansını tamamladı ve yine Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü`nde doktora çalışmalarına başladı.
2005 yılında, “Kamu İhale Kanununda Düzenlenen İhale İşlemleri” başlıklı teziyle doktor unvanını alan Özdemir, 2006 yılında Yardımcı Doçent olarak atandı.
Özdemir, son olarak YÖK üyeliğine atandı.
MAHMUT AK KİMDİR?
İlkokulu Büyükbağlar Köyü İlkokulu’nda, orta ve lise eğitimini Tokat İmam-Hatip Lisesi’nde yüksek öğretimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde 1987 yılında tamamladı.
1987 yılında Araştırma Görevlisi oldu. 1997 tarihinde savunarak Doktor unvanını aldı.
1999 tarihinde Yeniçağ Tarihi Anabilim Dalında Yrd. Doç. Kadrosuna atandı. 2005 tarihinde Yeniçağ ve Yakın Çağ Doçenti unvanını aldı. 2006 tarihinde Yeniçağ Tarihi Anabilim Dalı’nda Doçent kadrosuna atandı.
2011 tarihinde Yeniçağ Tarihi Anabilim Dalında Profesörlük kadrosuna atandı. Mayıs 2016’da YÖK tarafından kötü yönetim nedeniyle çeşitli risk faktörleri taşıdığı gerekçesiyle geçici olarak faaliyetlerine son verilen Haliç Üniversitesi’nin garantör üniversitesi olan İstanbul Üniversitesi Rektörü olarak, Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliği uyarınca Haliç Üniversitesi’nin geçici Mütevelli Heyeti Başkanı olmuştur.
İLKER HÜSEYİN ÇARIKÇI KİMDİR?
1970 Isparta doğumludur. 1993 yılında ODTÜ İşletmeyi bitirdi. Doktorasını Marmara Üniversitesi’nde Örgütsel Davranış alanında yaptı. İş-aile dengesi, motivasyon, iletişim ve yönetim konularında araştırmaları bulunmakta ve bu konularda ders ve seminerler vermektedir. Üniversiteden mezun olduğu 1993 yılından beri Süleyman Demirel Üniversitesi’nde çalışmaktadır.
Bütün akademik unvanlarını SDÜ’de aldı. Dekan yardımcılığı, anabilim dalı başkanlığı, bölüm başkanlığı, enstitü müdürlüğü ve dekanlık görevlerinde bulundu. YÖK bünyesinde Başkan Danışmanı ve Bologna Uzmanı olarak çalıştı. Altıncı Çerçeve, Comenius, Ulusal Ajans, BAP projelerinde yer aldı. Evli ve iki kız babasıdır. 14 Mayıs 2015 tarihinde Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğüne atandı.
HALUK GÖRGÜN KİMDİR?
Prof. Dr. Haluk Görgün, 1973 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans ve yüksek lisans eğitimlerini Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nde, doktora eğitimini ise New York ABD’de Rensselaer Polytechnic Institute’da 2003 yılında tamamladı. Doktora mezuniyetinin ardından University of Connecticut’ta 2004-2005 yılları arasında doktora sonrası bilimsel çalışmalarda bulundu. 2005-2008 yılları arasında yardımcı doçent olarak görev yaptığı Yıldız Teknik Üniversitesi’nde, 2008 yılında doçent, 2013 yılında profesör oldu. Yıldız Teknik Üniversitesi, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği kurucu bölüm başkanı olan Prof. Dr. Haluk Görgün, 2009-2013 yılları arasında Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği bölüm başkanlığı görevini sürdürdü. Bölüm Başkanlığı süresince birçok lisansüstü programının kuruculuğunu yaptı.
Prof. Dr. Haluk Görgün, 2007-2010 yılları arasında Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı Enerji Alanı Türkiye Delegeliği görevinde bulunmuştur. Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark, BAP Koordinatörlüğü, Bilim Uygulama ve Araştırma Merkezi yönetim kurulu üyeliklerinde bulunan Haluk Görgün, 2010-2013 yılları arasında YTÜ Sigma Mühendislik ve Fen Bilimleri Dergisi Editörlüğü görevini yürüttü. Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcılığı, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü ve Rektör Yardımcılığı görevlerinde bulundu.
Görgün, 2013 yılında Türkiye Bilimler Akademisi Asosye üyesi olarak seçildi.
Görgün, Kasım 2014 – Nisan 2018 tarihleri arasında Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü olarak görev yatı. Rektörlüğü sırasında üniversite-sanayi iş birliğinde yaptığı öncü katkıları sebebiyle farklı kuruluşlarca düzenlenen organizasyonlarda 2015, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında Yılın Rektörü seçildi.
Bilişim Vadisi’nde Yönetim Kurulu üyeliği yapmış olan Görgün, TÜBİTAK ve YÖK’te de birçok komisyon ve kurulda görev aldı. Kurulmasında katkısı olduğu Gebze Teknik Eğitim ve Araştırma Vakfı Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Başkanı olan Görgün, Türkiye Temel Bilimler Araştırma Vakfı, Yıldız Teknik Üniversitesi Vakfı ve OSTİM Teknik Üniversitesi gibi birçok kurumda mütevelli heyeti üyeliğini de sürdürmektedir.
Çok sayıda ulusal ve uluslararası makale/bildirisi, yayın editörlüğü ve projeleri bulunan Haluk Görgün, ilk kez 15 Mart 2017’de Genel Kurul kararı ile ASELSAN Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. 2 Nisan 2018 tarihinde yapılan ASELSAN Olağan Genel Kurul Toplantısında Yönetim Kurulu Üyesi olarak tekrar seçildi ve aynı gün yapılan Yönetim Kurulu Toplantısında Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandı.
17 Nisan 2018 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında, Prof. Dr. Haluk GÖRGÜN’ün, Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinin yanında 27 Nisan 2018 tarihinden itibaren ASELSAN Genel Müdürü olarak göreve başlamasına karar verildi.
SAVUNMA SANAYİİ BAŞKANLIĞI
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Savunma Sanayii Başkanlığına Sayın Haluk Görgün’ü atamıştır.” ifadesine yer verildi.
Haluk Görgün, evli ve iki çocuk babasıdır.
Kaynak : İHA