YİNE VAN YİNE FİYASKO!

Geçen sezon bilirsiniz Van, Ankara ve İstanbul’da gerçekleştirilen ve büyük fiyaskoyla sonuçlanan destek gecelerini bu köşede yazmıştık. Maalesef bugün bir kez daha buna şahit olduk.

Yayınlama: 09.02.2024
A+
A-

Öncelikle sahipsizlik cümlesi yerine şehrin en büyük sıkıntının idareci anlamında olduğunu söylersek yanılmış olmayız.

Gelelim asıl konumuza;
Destek gecelerinin ilki geçen sezon Van’da yapılmış ve beklentilerin altında katılım yok denecek seviyede geçmişti.
Sonrasında büyük umutlarla ise Ankara ve İstanbul’da peş peşe geceler tertip edildi. Amaç ilin tek profesyonel takımı olan Vanspor’a maddi kaynak sağlamak ve ligdeki performansını artırmak. Bu niyetle kulüp başkanı Feyat Kıyak başkanlığında organize edilen ve büyük bir fiyaskoyla sonuçlanan gecelerin bir devamı önce gün Van’da düzenlendi.
Bir haftalık çalışmanın projenin ürünü olan bu destek gecesinde
beklenti yüksekti. Kulüp başkanı Feyat Kıyak’ın öncülüğünde büyük umutlar bağlanan, heyecanla beklenen geceye birkaç taraftar bir kaç davetli haricinde kimsenin katılmaması çok düşündürücü…
Bu durum nasıl açıklanır nasıl anlatılır bilemiyorum ama tek kelimeyle, ‘Van Adına Üzücü”
Sevgili Vanspor sevdalıları ve Star Van Haber’in kıymetli takipçileri beklentilerin altında sönük geçen destek gecesinin ardından köşe yazıma böyle yazmak istemezdim. Gönül isterdi ki, “YİNE VAN YİNE FİYASKO” başlığı yerine, “MUHTEŞEM VAN MUHTEŞEM GECE” başlığını atmak isterdim..
Maalesef yine hayal kırıklığı yine hüsran…
Fiyaskoyla sonuçlanan gece maalesef herkes gibi bizleride ziyadesiyle üzdü ve istemeyerekte olsa böyle başlık atmanıza mecbur bıraktı.
Neresinden bakarsanız bakın sonu “Rezalet” sonu “Hüsran”
Vanspor bunları hak etmiyor…!
Kimse beni yanlış anlamasın..
Buradan Vanspor Kulüp Başkanı Feyat Kıyak ve yönetimine naçizane tavsiyem, bu saatten sonra artık şapkalarını önlerine koyup iyi düşünmeleri ve bundan sonraki süreçte destek geceleri yapmamalarıdır. Madem sizler bu zorluğa göğüs geldiniz. Yolunuza da kendi imkanlarınızla devam edeceksiniz. Bu kaçıncı gece olmuyorsa vardır mutlak bir nedeni asıl bu araştırılmalı.
Bakın beyler, 2011 yılında peş peşe yaşanan ve büyük yıkımlara neden olan Van depreminde sizler Van’damıydınız bilmiyorum. O yıl
şehrin takımı VANSPOR ortada kalmış sahipsiz kalmış ve Van Atatürk Şehir Stadyumu yıkılmış enkaz içinde Vanspor maçlarını İstanbul’da oynuyor ne arayan ne soran vardı. Ama o dönemde ne İstanbul, ne Ankara ve Van sahip çıktı. O günleri yaşayan ve içinde bilan biri olarak yazıyorum. O günlerde en zor ve en sıkıntılı dönemleri yaşayan VANSPOR’a sahip çıkamayanlar şimdi mi sahip çıkacak.
Evet, Vanspor bu şehrin markası ve ortak paydasıdır. Bu marka değerini daha fazla küçük düşürmenin bir anlamı yok..!
Neyse gelelim ZONGULDAK maçına;
“TEK TESELLİMİZ ÜÇ PUAN OLACAK”
Geçen hafta karlı havada ağırladığımız Kırklarelispor karşısında sergilenen iyi oyun ve galibiyet krtik Zonguldak maçında da devam etmeli. FİYASKOY’la geçen geceyi unutup tamamen Zonguldak maçına konsantre olmalıyız. Gecenin öncesi sonrası hepsi geride kaldı. Hafta sonu deplasmanda oynayacağımız ve ligde kalma mücadelesi veren Zonguldak maçını düşünmeliyiz. Asil Zonguldak karşısında puan veya puanlar kaybederek, o zaman daha da büyük hüsran yaşarız.
Kabus gibi geçen geceyi unutup önümüze bakmalıyız. Yukrda da belirttiğim gibi Zonguldak maçına odaklanmalıyız. Mutlak kazanmamız gereken bir maç olacak. Galibiyet haricinde alınacak her sonuç hüsran olur.
Vanspor’a başarılar diliyorum.
Kalın sağlıcakla…

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.