Yeşil Sol Parti’den İsrail tepkisi: Türkiye’nin anlaşmalardan geri çekilmesi gerekiyor

Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu ve İstanbul Milletvekili Keziban Konukcu Kok, İsrail’in insanlığa karşı suç işlediğini söyledi. Kok, Türkiye’nin, İsrail’le olan her türlü anlaşmalardan geri çekilmesi gerektiğini kaydetti.

Yeşil Sol Parti’den İsrail tepkisi: Türkiye’nin anlaşmalardan geri çekilmesi gerekiyor
Yayınlama: 18.10.2023
A+
A-

Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, İsrail’in dün gece Gazze’de hastane vurduğunu, saldırıda yüzlerce kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, bunun, İsrail’in üçüncü hastane saldırısı olduğunu ifade etti.

İsrail’in, vahşetin zirvesine çıktığını dile getiren Gergerlioğlu, “İnsanlık tarihinin en büyük katliamlarından birisini, hastane vurarak gerçekleştiren bir İsrail var karşımızda. ‘Devlet’ demek bile mümkün değil. İsrail, insanlığa karşı suç işliyor, savaş suçu işliyor. Savaşlarda bile hastaneler koruma altındadır. İsrail, bile isteye hastane vuruyor. İsrail, Gazze’de kadın, bebek, çocuk, Hristiyan, Müslüman demeden ne var ne yoksa imha etmeye çalışıyor. Bu yüzden İsrail durdurulmalı.” diye konuştu.

Yeşil Sol Parti'den İsrail tepkisi: Türkiye'nin anlaşmalardan geri çekilmesi gerekiyor

Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Keziban Konukcu Kok da İsrail’in Gazze’deki hastaneye yönelik saldırısına tepki gösterdi.

İsrail’in, insani hiçbir değeri tanımadığını bir kez daha gösterdiğini, Gazze’de, dünyanın gözü önünde soykırım yaşandığını vurgulayan Kok, “Siyonist İsrail, yeryüzünde ortaya çıkan kötülüklerin, Orta Doğu’daki temsilcisi konumundadır. Söz konusu kötülük, bir toprak parçasını işgal etmenin ötesinde insanlık onurunun sınırlarını tahrip eden boyutlardadır. Bütün yaşananlara karşı İsrail’le ilişkilerini kesmeyen bütün ülkelerin hükümetleri bu suça ortaktır.” dedi.

Kok, Türkiye’nin, İsrail’le olan diplomatik, askeri, ekonomik, akademik, her türlü anlaşmalardan geri çekilmesi gerektiğini kaydetti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.