Yerli üretim yapan Çin devinden vergisiz telefon açıklaması: İşte o cihazlar!

Detayları netleşen öğrencilere vergisiz telefon müjdesi sonrası Türkiye’ üretim yapan Çin’li teknoloji devi vivo hangi modeller olacağını paylaştı.

Yerli üretim yapan Çin devinden vergisiz telefon açıklaması: İşte o cihazlar!
Yayınlama: 01.01.2023
A+
A-

AK Parti’nin gençlere seçim vaadi olarak dile getirilen ilk telefon-tablet ve bilgisayar alımında yapılacak vergi kolaylığı adımında. Son olarak kabine toplantısı sonrası Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, çalışmanın devam ettiğini söylemişti. O başlık AK Parti il başkanları toplantısında da gündeme geldi. Bakan Şimşek’in ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır yerli denilince tek bir telefon markasının söz konusu olmadığını belirtmişti.

Vergisiz telefonlar Türkiye’de üretim yapan markaları kapsayacak.

vivo tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Üniversite öğrencilerine bir kereye mahsus olmak üzere vergisiz cep telefonu ve bilgisayar başvuru şartları Kabine Toplantısı’nda gündeme geldi. Bu uygulama kapsamında alınabilecek cep telefonlarının Türkiye’de üretilmesi veya montajının yapılması koşulu olacağı konuşuluyor. Bildiğiniz gibi Y Serisi modellerimizin üretimini vivo Türkiye Gebze fabrikasında gerçekleştiriyoruz. Y Serisi’ne ait en güncel ve satışta olan modellerimizi aşağıda bulabilirsiniz:

Y15s
Y36
Y35
Y22s
Y16

Abone Ol

Kaynak : İHA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.