Yeni sezon Van Otlu Peyniri pazardaki yerini aldı! İşte bu yılki fiyatı…

Van’ın meşhur Peynirciler Çarşısı’nda yerini alan yeni sezon otlu peynirler, yöresel lezzetlere olan ilgiyi canlı tutmaya devam ediyor. Van Peyniri, doğal ortamlarda özenle toplanan endemik otların işlenmesiyle elde ediliyor.

Yeni sezon Van Otlu Peyniri pazardaki yerini aldı! İşte bu yılki fiyatı…
VAN
Yayınlama: 02.05.2024
A+
A-

Van’ın eşsiz doğal güzelliklerinden ilham alan ve ilkbaharda yaylalarda toplanan otlarla üretilen otlu peynirler, Van mutfağının ayrılmaz bir parçası. Bu eşsiz lezzet, kahvaltı sofralarının yanı sıra peynir sevenlerin vaz geçilmezi. Sirmon, Mendi ve dağ kekiği gibi bitkiler Van Peynirine lezzet veriyor.

Yeni sezon otlu peynirler, Van’ın meşhur peynirciler çarşısında taze ve lezzetli bir şekilde yerini almış durumda. Bu eşsiz peynirler, doğadan toplanan endemik otların işlenmesiyle elde ediliyor, bu da otlu peynire eşsiz bir tat katıyor.

Yerel peynir üreticileri, otlu peynirin lezzetini ve doğallığını koruyarak, Van mutfağının önemli bir simgesi olan bu ürünü geleneksel yöntemlerle üretmeye devam ediyorlar.

“YENİ PEYNİRE RAĞBET OLMUYOR”

Konuyla ilgili konuşan Peynirciler Çarşısı Esnaf Başkanı Hasan Kayhan, “Taze peynir bu sene rağbet görmüyor. Ekonomide olan sıkıntılardan dolayı geçen sene aldığımız peynir elimizde kaldığı için şu an taze peynire rağbet duyulmuyor “ dedi.

“BU SENE TAZE PEYNİRİN KİLOGRAM FİYATI 150-200 TL ARASI DEĞİŞİYOR”

İnsanların taze peynire rağbet duymadığına dikkat çeken Kayhan, “Önceden tamamıyla eski peynir biterdi ve insanlar taze peynire rağbet gösterirdi ama şu anda hali hazırda eski peynirler çok olduğu için kimse taze peynire rağbet göstermiyor.  Fiyatlar da uygun değil.  Yeni peynirin şu anda güncel fiyatı 150 ile 200 TL arası değişiyor” ifadelerini kullandı.

PEYNİRDE HANGİ OTLAR KULLANILIYOR?

Otlu peynirde kullanılan otlara da değinen Kayhan, “Peynir, tamamıyla endemik ve doğal olan otlardan yapılır. Bu otlar;  sirmon, mendi, helles ve kekik gibi otlardır. Bunların da işlenmesi lazım. Önce doğada toplanır. Belli bir işlemden geçtikten sonra peynirin içinde kullanılır” şeklinde konuştu.

 

 

Kaynak: NECDET TAM- HABER GÜRPINAR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.