Yedikleri balık yüzünden tatilleri kabusa döndü

Fransa’nın Bordeaux şehrindeki bir restoranda sardalya yiyen Amerikalı, İngiliz, ve İrlandalı turistler “botulizm” nedeniyle hastaneye kaldırıldı. İrlandalı bir kadının ise öldüğü kaydedildi.

Yedikleri balık yüzünden tatilleri kabusa döndü
Yayınlama: 15.09.2023
A+
A-

Tatil için Fransa’ya giden turistler bir restoranda sardalya yedikten sonra hastanelik oldu. Hastaneye kaldırılanlar arasında 32 yaşında bir kadın hayatını kaybetti. En az 8 kişi de nadir görülen ancak yaşamı tehdit eden botulizm hastalığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Fransız Sağlık Kurumu, salgını Bordeaux’daki Tchin Tchin Wine Bar’da üretilen ev yapımı sardalyalara bağladı. Ayrıca hastalanan müşterilerin 4 Eylül ile 10 Eylül tarihleri arasında restoranda yemek yediğini de doğruladılar.

Yedikleri balık yüzünden tatilleri kabusa döndü

Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA) ve İrlanda Sağlık Servisi, etkilenen az sayıda vatandaşlarının kendilerine bildirildiğini söyledi. Yetkililer, ölen tek kişinin İrlandalı bir kadın olduğunu kaydetti.

Grupta Matt Jackson ve Kristy Brenner isimli iki Amerikalı turistin de olduğu doğrulandı. Bu iki turistin yakınları, sosyal medyadan, “Fransa’daki tatilleri birkaç saat içinde muhteşem bir durumdan kabusa dönüştü” diye yazdı.

BULAŞICI DEĞİL AMA TEHLİKELİ

Botulizm kişiden kişiye yayılmaz ve genel nüfusa yönelik bir risk taşımaz. Gıdaların uygun şekilde muhafaza edilmemesi durumunda bakterilerin ürettiği toksinlerin neden olduğu ciddi bir zehirlenme türüdür.

Bu toksinler sinir sistemine saldırır ve felce neden olabilir; semptomlar arasında göz kapaklarının sarkması, bulanık veya çift görme ve yüz kaslarının zayıflığı yer alır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.