Yaz Kur’an kursları başladı

HABER. CEBRAİL TEMUR Okulların yaz tatiline girmesi ve bayram tatilinden sonra yaz Kur’an kursları başladı. Bu vesile milyonlarca çocuk camilerin ve Kur’an kurslarının yolunu tuttu. Diyanet İşleri...

Yaz Kur’an kursları başladı
VAN
Yayınlama: 03.07.2023
A+
A-

HABER. CEBRAİL TEMUR

Okulların yaz tatiline girmesi ve bayram tatilinden sonra yaz Kur’an kursları başladı. Bu vesile milyonlarca çocuk camilerin ve Kur’an kurslarının yolunu tuttu.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl okulların yaz tatiline girmesinden bir hafta sonra başlayan yaz Kur’an Kursları, bu yıl Kurban Bayramı tatilinin de eklenmesi ile 3 Temmuz itibari ile başladı. Bu yıl camilerde ve Kur’an kurslarında Kur’a-ı Kerim, Peygamber Efendimizin hayatı ve temel dini bilgilerin yanında çocukların sıkılmaması için çeşitli etkinler yapılacak.

Bu yılki yaz Kur’an kursları ile ilgili bilgi veren ÖNDER Van Şube Başkanı ve Hazreti Ömer Cami İmam Hatibi Mehmet Emin Akan, şunları söyledi:
“Yaz Kur’an kurslarımız okulların yaz tatiline girmesinden bir hafta sonra başlıyor. Ancak bu sene bayram tatili de olduğu için Kur’an kurlarımız ayın 3’ünde yani bugün itibari ile başladı. Kayıtlarımız 19 Haziran’da başladı. 10 Temmuz’a kadar kayıtlar devam edecek. Kursumuz bugün itibari ile başladı ve 6 hafta sürecek. 11 Ağustos tarihinde kurlarımız bitecek. Bu yaz velilerin çocuklarını kendilerine en yakın Kur’an kursuna göndermeleri elzemdir. Çünkü Kur’an kursları ve camiler çocukların ahlak yapısını şekillendirecek ve geleceğe emin adımlarla gidecek, anne babasına saygılı bir birey olarak yetişecek mekânlardır.”

“Bu yıl çocuklara çeşitli etkinlikler de yapacağız”
Haftanın 5 günü derslerin devam edeceğini belirten Akan, 3 saatin Kur’an-ı Kerim, dini bilgiler ve Peygamber Efendimizin hayatı, ahlak, itikat gibi konuların olacağını söyledi.

Akan, “Bu sene Diyanet İşleri Başkanlığının talimatı ile son saatte de etkinlikler yapılacak. Biz daha önceki seneler de bunu kendi camimizde yapıyorduk. Cami içinde çocuklara mendil kapmaca, güreş, saklambaç gibi bazı oyunlar oynatacağız. Bu oyunların yapılış gayesi çocuğun camiye olan sevgi ve muhabbetini arttırarak camiyi sevdirmektir. Sadece ders yaptırmak çocuğu sıkar ve derste başarılı da olmaz.

Çünkü yaz Kur’an kursları yaz dönemine denk geldiği için çocuğu sıkmadan ona bir şeyler öğretilmesi gerekiyor. Bu altı haftalık kurslarda cami içinde çeşitli etkinlikler yapacağız. Bunun yanında sponsorlar bularak çocuklarımıza öğle yemeği, kek, meyve suyu gibi yiyecekler ısmarlayacak ve bazen de onlarla mesire ve piknik alanlarına götüreceğiz inşallah.” dedi.
“Çocuklara camileri sevdirelim”
Çocuklar camide ses çıkardıkları için rahatsız olan cami cemaati ve esnafların olduğuna dikkat çeken Akan, şu ifadeleri kullandı:
“Biz bu çocukları camiden uzaklaştıramayız. Bu vebaldir. 3-6 yaş aralığı çocuğun gelişimi için çok önemlidir. 6 yaşına kadar çocuk nasıl eğitilirse geriye kalan hayatını da öğle devam ettirir. Biz de bu yaşlarda güzel ve hayırlı şeyler öğreteceğiz ve bunu da camilerde ve Kur’an kurslarında öğreteceğiz. Çocuklara camiyi sevdireceğiz ve onu cami ile buluşturacağız. O yüzden camideki etkinlik çok önemlidir. Bu etkinlikler olmazsa çocuk sıkılır. Zaten bir dönemde Kur’an’a geçmesi pek mümkün olmuyor.

Böyle olunca da çocuk tamamen camiden uzaklaşır. Çocuklara çeşitli etkinlikler yaptırdığın zaman o çocuk bunu diğer arkadaşlarına da anlatır böylece de sayı 2’ye 3’e katlanır. Cemaatimizin büyüklerinden ricamız çocuklara kızmasınlar hatta onlara çeşitli hediyeler ve armağanlar versinler. Çocuklar camide gürültü yaptıklarında onları Allah ile korkutmayalım tam aksine ne yaparlarsa yapsınlar onlara, Allah’ın en çok çocukları sevdiğini söyleyelim.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.