Yaş ceviz tezgâhtaki yerini aldı. Fiyatı ile dikkat çekiyor!

Ceviz hasadının başlamasıyla beraber tezgâhtaki yerini almaya başladı. Geçen sene kilogramı 50 TL’den satılan yaş cevizin bu yılki fiyatı 100 TL. Ceviz hasadının başlamasıyla birlikte Van’da...

Yaş ceviz tezgâhtaki yerini aldı. Fiyatı ile dikkat çekiyor!
VAN
Yayınlama: 12.10.2023
A+
A-

Ceviz hasadının başlamasıyla beraber tezgâhtaki yerini almaya başladı. Geçen sene kilogramı 50 TL’den satılan yaş cevizin bu yılki fiyatı 100 TL.
Ceviz hasadının başlamasıyla birlikte Van’da yeni mahsuller tezgâhlardaki yerini aldı. Yaş ceviz fiyatları geçen yıla göre yüzde yüz zamlandı.
Alıcılar ceviz fiyatını yüksek bulurken, satıcılar, son bir yılda her ürüne yüzde 200’e varan zamların geldiğini belirterek ceviz fiyatlarının uygun olduğunu dile getirdi.
Cevizin faydaları nelerdir?


Ceviz içerdiği omega 3 yağ asidi, bileşeni olan alfa-linolenik asit, E vitamini bileşeni olan gama-tokoferol, kolesterol bileşeni olan fitosteroller içermesi cevizin neden zengin bir yemiş olduğunu gösteriyor.


Ceviz tüketmek, önemli miktarda kolesterolün düşmesine yardımcı oluyor. Kötü kolesterolün neden olduğu damar tıkanıklığı ve kalp sağlığı için oldukça faydalıdır.

Alıcılar ise artan fiyatlardan yakındı.
Adilcevaz’dan gelen cevizler tezgahları süslerken Van’In Çatak ve Bahçesaray ilçelerinde de hasad sürüyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.