Yapımı devam eden kent meydanı Van’ın siluetini değiştirecek

Yapımı devam eden kent meydanı Van’ın siluetini değiştirecek
VAN
Yayınlama: 07.09.2023
A+
A-

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden kent meydanı açılış için gün sayarken, meydanın bulunduğu alandaki duvarlara çizilen resimler ise meydana ayrı bir hava katıyor.
Kentin kalbi konumundaki Cumhuriyet Caddesi Merkez Bankası yanında yapımı hızla devam eden Kent Meydanı yeni bir konsept ile yapılıyor. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Caddesi ile eski müze sokak arasında bulunan ve tamamı Büyükşehir Belediyesine ait 6580 metrekarelik alanda yapılan kent meydanı kente değer katacak.


Meydan konseptinde tasarlanan alanda konser, tiyatro, gösteri ve mitinglerde kullanılabilecek bir sahne oturma alanları ve yeşil alan olacak. Yapılacak olan ışıklandırma çalışmalarıyla meydan, gece etkinliklerinde de rahatlıkla kullanılabilecek. Yılsonuna kadar yapımı tamamlanacak olan meydan, kentteki etkinliklerin yeni adresi olacak.


Öte yandan alanda bulunan duvarlara Van’ın tarihi mekânlarının resmedilmesi ise takdir topaldı. Cumhuriyet Caddesi’nden geçen vatandaşların dikkatini çeken resimler alana farklı bir hava katıyor.


Resimlerin çok güzel çizildiğini belirten vatandaşlar, duvarın geri kalanında da benze resimlerin çizilmesi gerektiğini ifade ettiler.

 

Kaynak: MELİKE AKBAL

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.