Washington Post’un baş yazarı: En ölümcül faz başlamadı, İsrail kabusu yaşayabilir

Amerikalı gazeteci David Ignatius, Gazze’deki tünellere dikkati çekerek, “En ölümcül faz henüz başlamadı, İsrail kabusu yaşayabilir. Savaştaki en sert çatışmalar gözden uzakta burada (tünellerde) olacak.” dedi.

Washington Post’un baş yazarı: En ölümcül faz başlamadı, İsrail kabusu yaşayabilir
Yayınlama: 18.10.2023
A+
A-

Amerikalı gazeteci David Ignatius, Washington Post gazetesindeki köşesinde Filistin-İsrail savaşıyla ilgili yorumlarda bulundu. Ignatius, Gazze’deki tünellerin önemine vurgu yaptı.

Gazze’nin altında ikinci bir Gazze olduğuna ve bu bölgelerin İsrail için bir kabus olduğuna dikkati çeken Ignatius, “İsrail, yerin altındaki Gazze’ye girmeye hazırlanıyor ve bu da bu savaştaki en tehlikeli ve en ölümcül faz olabilir. Gazzeliler oraya ‘metro’ diyor. Bu tüneller Hamas’ın savunması. Orada silah, mühimmat ve diğer savaş malzemelerinin yanı sıra savaşçıları da bulunuyor.” dedi.

Washington Post'un baş yazarı: En ölümcül faz başlamadı, İsrail kabusu yaşayabilir

“EN SERT ÇATIŞMALAR BURADA OLACAK”

Ignatius, Hamas’ın elindeki esirlerin de bu tünellerde olabileceğine değinerek, İsrail’in yer altında görev yapacak “Samur” isimli bir askeri birim oluşturduğunu, burada robotların kullanılabileceğini iddia etti.

Ignatius, “Bu savaştaki en sert çatışmalar gözden uzakta olacak ve hiçbirimizin tahmin bile edemeyeceği bir şekilde esirler de vurulabilir. Ancak sonuç, o mağaramsı derinliklerde ne olacağına bağlı olabilir.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.