Veliler tepkili! Alınan tasarruf tedbirleri nedeniyle okullar çöplüğe döndü

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan Tasarruf Tedbirleri öğretmenleri, öğrencileri ve velileri olumsuz etkiledi. Okullarda yeterli temizlik personelinin olmamasından dolayı okullar adeta çöplüğe döndü.

Veliler tepkili! Alınan tasarruf tedbirleri nedeniyle okullar çöplüğe döndü
Yayınlama: 08.10.2024
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığının Tasarruf Tedbirleri kapsamında Türkiye’de İŞKUR üzerinden alınan personellerce haftada 3 gün okullar temizleniyor. Okulların sadece 3 gün temizlenmesi kirliliğe neden oldu. Bu duruma veliler tepki gösterdi.
Bakanlığın aldığı karar sebebiyle okullarda kirliliğin arttığı ifade eden bazı veliler tepkilerini dile getirdi.
Sibel Kırbaş isimli veli, “Alınan tasarruf tedbirleri kapsamında maalesef ki hem çocuklarımız, hem öğretmenleri, hem de biz veliler mağdur olduk. Sınıflar sadece 3 gün temizleniyor. Bizler veliler olarak bu konudan şikâyetçiyiz” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZ HASTA MI OLSUN!”
Çocukları için acil önlem alınması gerektiğine dikkat çeken Kırbaş, “ Her yer kir içinde. Lavabolarda temizlik malzemesi dahi yok. Bu nasıl bir uygulama. Çocuklarımızın hasta olmasını mı istiyorlar? Bizler veliler olarak toplantı yaptık. Konuştuğumuz tek şey hijyendi. Her gün kendi çocuklarımızın çantasına kişisel temizlik malzemelerini bırakıyoruz. Ama temizlik konusunda maalesef elimizden bir şey gelmiyor. Çoğu veli çalışıyor. Bizler bir temizleriz, iki temizleriz ama her zaman yapamayız. Buradan yetkililere sesleniyorum. Lütfen çocuklarımızın sağlığı için yardımcı olsunlar. Eğer bu böyle devam ederse salgın hastalıklar yaşanacak. Bu uygulamanın mağduru çocuklarımız olmasın. Yetkililer bu konuda lütfen acil önlem alsınlar” vurgusunu yaptı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.