VANTSO Başkanı Takva basına sunum yaptı

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, oda olarak yaptıkları çalışmalar ve en son yaptıkları fuar, iş seyahati ve ekonomik işbirliği toplantıları...

VANTSO Başkanı Takva basına sunum yaptı
VAN
Yayınlama: 27.09.2023
A+
A-

 

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, oda olarak yaptıkları çalışmalar ve en son yaptıkları fuar, iş seyahati ve ekonomik işbirliği toplantıları ile ilgili basını bilgilendirdi.


VANTSO Atsushi Miyazaki Salonu’nda gerçekleştirilen basın toplantısında, oda tarafından bu yıl ilkinin 15-17 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Van Mutfak Gurme Fuarı, 18-23 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen Kazakistan İş Seyahati ve 25-26 Eylül’de Van’da düzenlenen Türkiye-İran Sınır İlleri Ekonomik İş Birliği Toplantısı için Yönetim Kurulu tarafından değerlendirme toplantısı düzenlendi.


“Van Mutfak Gurme Fuarı’na 22 bin 500 kişi katıldı”
Toplantıda konuşan VANTSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, konuşmasına 15-17 Eylül arasında yapılan Van Mutfak Gurme Fuarı ile başladı.
Yapılan fuarın Van’ın geleneksel lezzetlerinin tanıtılması için çok önemli olduğunu ve ilk olmasına rağmen katılımın gayet iyi olduğunu belirten Takva, gelecek yıllarda katılımın daha iyi olacağına inandıklarını söyledi.

 


Fuarın, Deniz Bank, Webhelp Müşteri Hizmetleri, ROKA AVM, Gümüş Yatırım İşletmeleri ve VANTSO sponsorluğunda yapıldığını belirten Takva, fuarın toplam maliyetinin 500 bin TL olduğunu söyledi.
İlçe belediyelerinin fuarda pasif kaldığına dikkat çeken Takva, ilçe belediyelerinin fuara gelerek ilçelerine has ürünleri sergileyip tanıtımlarına katkı sağlamları gerektiğini ifade etti.
Fuarların satış yerleri olmaması gerektiğine de değinen Takva, bu tür fuarlarda amacın ticaretten ziyade geleneksel ürünlerin tanıtımı ve tattırılması olduğunu dile getirerek, ileriki zamanlarda yapılacak fuarlarda buna dikkat edeceklerini ifade etti.
“Kazakistan yatırımcılara inanılmaz olanaklar sağlıyor”

 


18-23 Eylül tarihinde VANTSO’dan 20 kişi ile gerçekleştirdikleri Kazakistan İş Seyahati’ne değinen Takva, katılımcıların kendi imkânları ile bu seyahate katıldıklarını ifade etti.
Kazakistan’ın yaz mevsiminde çok sıcak olduğunu, bu sebepten dolayı da eylül ayında gitmeyi tercih ettiklerini belirten Takva, burada birçok Türk iş adamı ve işletmeleri ziyaret ettiklerini ve bundan dolayı çok memnun olduklarını dile getirdi.


Vanlı iş adamlarının da Kazakistan’a gitmelerini istediklerini ifade eden Takva, Kazakistan’ın yatırımcılar için inanılmaz olanaklar sağladığına dikkat çekti.
“Türkiye-İran arsındaki bazı eksiklikler giderildi”
VANTSO ile Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği ev sahipliğinde; Batı Azerbaycan Genel Valisi Mohammad Sadegh Motamedian başkanlığında Van’a gelen İran heyeti ağırlandı.
Programa; İranlı heyetin yanı sıra Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Ağrı, Hakkari, Iğdır ve Doğubeyazıt TSO yönetimleri ile sınır illerinin temsilcileri katıldı.

 


25-26 Eylül’de düzenlenen ve İran’dan yaklaşık 100 kişinin katıldığı Türkiye-İran Sınır İlleri Ekonomik İş Birliği Toplantısı ile ilgili de konuşan Takva, yapılan toplantının iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağladığını söyledi.
Van-İran ilişkilerinin 2015 yılından sonra başladığını hatırlatan Takva, bu ilişkilerin iyi bir seviyeye geldiğini ve giderek daha da geliştireceğini söyledi.
Takva, Gerçekleştirilen komisyon toplantısında;
Kapıköy Gümrük Kapısı’nın transit geçişe açılması,
Kapıköy Gümrük Kapısı’na STM sahası yapılması,
İran bankalarının İlimizde şube açması,
Çaldıran Çilli Sınır Kapısı’nın açılması,
Sınır Ticaret açık pazarının kurulması,
Gümrük mevzuat hükümlerinin hafifletilmesi,
Serbest Bölge kurulması,
Türkiye-İran Ortak OSB kurulması,
Açık pazar yeri ve sahası yapılması,
İthalat ve ihracata konu olan tüm ürünlerin Sınır Ticaretine dâhil edilmesi,
Gümrük vergilerinin düzenlenmesi konularını gündeme getirerek, her iki ülkenin bürokratlarına çağrıda bulunulduğunu ifade etti.
Basın toplantısına; Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Fevzi Çeliktaş ve Mehmet Değer, Van TSO Yönetim Kurulu Üyeleri Veysel Parin, Burak Gültepe, Mahmut Köroğlu, Kadir Gülgeldi, Fahri Borak ve Reşit Yaren, Van TSO Yönetim Kurulu Meclis Başkanı Turan Avcı katıldı.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.