Vanlılardan kiralık abiyelere yoğun ilgi

Vanlı vatandaşlar kentte bulunan abiye kiralama mağazasına yoğun ilgi gösteriyor.

Vanlılardan kiralık abiyelere yoğun ilgi
VAN
Yayınlama: 25.06.2024
A+
A-

Fuzuli harcamadan sakınmak isteyen insanlar düğünleri için abiye satın almak yerine kiralamayı tercih ediyor. Bu durum özellikle de bir giydiğini ikinci kez giymek istemeyenler için de önemli bir durum arz ediyor.
Yaklaşık 8 yıldır bu mesleği yaptığını ifade eden Mağaza sahibi Nurdan Çiçekel, Üniversite bittikten sonra atama sıkıntısından dolayı özel sektöre yöneldim. Benden bir parça kalsın diye Nadrun ismiyle kendi ismimin tersinden oluşan bir mağaza açtık kız kardeşimle birlikte. Sekizinci ayımıza giriş yaptık. Çok emek verdik ve bunun sonucu olarak çok güzel bir kitleye ulaştık.Van’da bir ilk olarak da ismimizi marka haline getirdik” dedi.


“Kiralamak daha ekonomik”
Müşterilerin yüksek fiyatlardan dolayı abiye satın almak yerine kiralamak istediklerine dikkat çeken Çiçekel, “Kiralama yapınca da ekonomik olarak bir rahatlık seviyesine ulaşıyorlar. Bu iş tek başına yapılacak bir iş değil. Çok fazla emek isteyen bir iş. Her müşteriyle ayrı ayrı ilgileniyoruz. Kıyafetlerin temizlenmesi, kargoya verilmesi, kargoya gidiş gelişi, kuru temizlemesi ve butikle ilgilenmesi ve ayrıca sosyal medyadan siparişlerle alakalı müşterilerden gelen mesajlara geri dönüş sağlanmasıyla ilgilenmek büyük zaman aldığı için tek başına yapılabilecek bir iş değil. Bu yüzden kız kardeşimle birlikte çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.


“Emek verince karşılığı alınıyor”
İlk başlarda bu fikre çevredekiler tarafından tereddütle yaklaşıldığını belirten Çiçekel; “İlk başlarda tutarmı tutmaz mı diye düşünen çok insan oldu ama kendime güvendiğimden kaynaklı ve gerçekten güzel bir emek verince emeğinin karşılığını mutlaka alıyorsun. Bizde emeklerimizin karşılığını alıyoruz. Bu yüzden benim hiç tereddütlerim olmadı” ifadelerini kullandı.


“Prenses olmak isteyen minikleri de unutmadık”
Kadın abiyelerin haricinde kız çocuklarını da unutmadıklarını dile getiren Çiçekel, “Çocuk abiyelerimiz sonradan dâhil ettik ürünlerimize. Çünkü çocuklar da gelinlik tarzı kıyafetler istiyorlardı. Bunu da aileleri dışardan satın alamadıkları için bizde onlar için özel olarak getirterek kiralama seçeneğimizi sunduk. Prenses olmak isteyen miniklerimizi unutmadık. Kıyafetlerimizin hepsi özel dikim pinterest kıyafetidir. Gerçek anlamda çocukların düğün, doğum günü kısacası tüm özel günlerinde seçebilecekleri ürünlerdir” dedi.
“Her bütçeye uygun fiyatlarımız var”
Satın almaya oranla her bütçeye uygun fiyatları olduğunu dile getiren Çiçekel; “Her bütçeye ve her kesime hitap ediyoruz. Fiyatlarımız minimum 700 TL, maksimum 4 bin TL’dir. Çocuk abiyelerimizde fiyatlar daha farklı, onlar da 450 ile 500 TL arasında satılıyor” diye konuştu.
“İnsanlarla müşteri olarak değil bir aile olarak buluşuyoruz”
Mesleğini severek yaptıklarını ve isimlerini duyurduklarını aktaran Çiçekel, “İnsanların teveccühleri çok oldu. Birçok kitleye ulaşım sağladık. Gelen misafirlerimizle bir müşteri değil de bir aile olarak buluşuyoruz artık. Bunun mutluluğu ve vermiş olduğu bir gurur var. Bu durumda bizleri oldukça memnun ediyor” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.