Vanlılara doğal ve organik hizmet sunan Van Süt Çiftliği açıldı

Van’da et ve süt ürünlerinin birlikte satıldığı Van Süt Çiftliği açıldı.

Vanlılara doğal ve organik hizmet sunan Van Süt Çiftliği açıldı
VAN
Yayınlama: 28.09.2024
A+
A-

Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Suvaroğlu Caddesinde içerisinde tamamı doğal ve organik olan  et ve süt  ürünlerinin olduğu Van Süt Çiftliğinin açılışı yapıldı.   Kadın girişimci Süreyya Süer  tarafından açılan işletmede peynir, süt, kaymak ve et gibi doğal ve organik olan ürünler satılacak.

“Vanlı hemşehrilerimiz buraya gelip ürünlerin tadına baksınlar ”

Açılan işletme hakkında konuşan Van Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nayif Süer; “Eskiden Van’dan ülkemizin her tarafına canlı  hayvan gönderiyorduk özelliklede Arap ülkelerine. Son birkaç gündür de farklı illerden Van’a et, yoğurt, peynir ve süt getiriyoruz. Biz bu konuda sıkıntı çekiyoruz ve bu konudan rahatsızız. Süreyya hanım bu konuda çok güzel bir adım attı. Kendisi sıfırdan başladı. 20 tane hayvanla başladı iş hayatına. Bu konu hakkında bir projesi vardı. Çiftlik açtı. Hayvanların sütünü sağıp, bundan ürünler yapıyordu. Daha sonra elde edilen bu ürünleri nasıl satabilirim? Nasıl piyasaya sürebilirim düşüncesiyle bir mandıra açtı. Kendi ürünlerini yapıyorlar. Çiftlikten sütü alıp mandıraya gönderiyorlar, mandıradan da ürünlere dönüştürüp sağlıklı bir şekilde tüketicilere ulaştırmaya çalışıyorlar. Mandıranın yanında bir eksik daha vardı. Bu sefer dediler ki biz et ürünlerini de satalım. Bu kararı aldıkdan sonra et ve süt ürünlerini birlikte satışa çıkardılar. Et ve süt ürünlerinin  bütün çeşitlerini herkes burada bulabilir. Burayı gezip baktığımda çok mutlu oldum. Çünkü Van’ın gerçek ürünleri ve gerçek değerleri burada. Vanlıların buna sahip çıkmaları lazım. İnşallah bu ve buna benzer daha farklı daha güzel yerler açılacak burada. Çünkü Van bunu hakkediyor.   Van’ın değerleri bunu hakkediyor. Biz Vanlılar olarak evet çok fazla belki sahiplenmemişiz, çok fazla desteklememişiz hatta dışardan gelen ürünler Van’ın ürünlerinden daha kaliteli diyor bazıları. Buyursunlar görsünler şimdi. Buyursunlar ziyeret edip, tadına baksınlar. Bütün Vanlı hemşehrilerimize burayı gelip, görmelerini ve ürünlerin tadına bakmalarını tavsiye ederim. Van Ticaret Borsası Başkanı Nayif Süer olarak buraya her konuda kefil olabilirm. Ürünlerin hepsi çok sağlıklı ve organik. Van’ın gerçek lezzetleri” ifadelerini kullandı.

Kadınların başaramayacağı hiçbir şey yoktur”

İşletme sahibi  Süreyya Süer; “Burada tamamıyle kendi el emeğimiz olan peynir, süt, kaymak, yoğurt ve et ürünlerini satıyoruz. Hepsi doğal ve organik ürünler. Kadınlar  isterse başaramayacakları hiçbir şey yok” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.