Vanlılar dikkat! Telefon bağımlılığı kazalara sebep olabiliyor

Van’da her kesim tarafından kullanılan cep telefonu insanları bağımlı hale getirdi. Öyle ki yolda yürürken, hatta araç kullanırken bile telefon kullanılmaya devam ediliyor. Ancak bu durum kazaları beraberinde getirebiliyor.

Vanlılar dikkat! Telefon bağımlılığı kazalara sebep olabiliyor
VAN
Yayınlama: 17.02.2024
A+
A-

Van’ın cadde ve sokaklarında yürürken gözünü telefondan ayırmayan insanları görmek mümkün. Bazı vatandaşlar araç kullanırken bile telefon kullanıyor. Bu durum hem kendi canını hem de diğer insanların canını tehlikeye atıyor.
Akıllı telefonların hayatın bir parçası olması ve günden güne yaygınlaşması, trafik kazalarının artmasına neden olabiliyor. Yayaların yolda yürürken cep telefonlarıyla meşgul olmaları, kazalara davetiye çıkarıyor. Kısaca “Smombies” (Smartphone Zombies) yani “Akıllı Telefon Zombileri” olarak tanımlanan bu kişilerin yolda yürürken dikkatlerinin yüzde 99,9 telefonlarına, yüzde 0,1’ini de trafiğe verdikleri belirtiliyor. Veriler, Avusturya’da her 5 kazadan birinin yolda giderken cep telefonuyla meşgul olan kişilerin sebebiyet verdiğini ortaya koyuyor.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.