Vanlılar dikkat! Meteorolojiden uyarı geldi…

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü Van ve bölge illeri için kar yağısı uyarısında bulundu. Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada, bölge genelinde hava sıcaklığının mevsim normalleri altında seyredeceği belirtilerek,...

Vanlılar dikkat! Meteorolojiden uyarı geldi…
VAN
Yayınlama: 04.02.2024
A+
A-

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü Van ve bölge illeri için kar yağısı uyarısında bulundu.

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada, bölge genelinde hava sıcaklığının mevsim normalleri altında seyredeceği belirtilerek, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don hadisesinin görüleceği ifade edildi.

Meteorolojiden yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“Bölge genelinde havanın çok bulutlu, zaman zaman hafif olmak üzere aralıklı kar yağışlı olması beklenmektedir. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis hadiselerinin görüleceği tahmin edilmektedir. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyretmesi beklenmektedir. Rüzgârın güneyli ve batılı yönlerden orta, zaman zaman sert rüzgar şeklinde eseceği tahmin edilmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.”

 

Kaynak: NECDET TAM- HABER GÜRPINAR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.