Vanlı vatandaş otobüs muavini ve şoförü tarafından darp edildi

Van’dan Bursa’ya giden otobüsü durduran bir vatandaş neye uğradığını şaşırdı. İddialara göre, emanet vermek isteyen Mithat Uluc ile tartışan şoför ve muavin, Uluc’u kız kardeşinin gözü önünde darp ederek yaraladı. M.S.E ile A.E’den şikayetçi olan Uluc, yaşadığı olayı Gürpınar Habere anlattı.

Vanlı vatandaş  otobüs muavini ve şoförü tarafından darp edildi
VAN
Yayınlama: 06.09.2024
A+
A-

İddialara göre, 29 Ağustos Perşembe günü Bahçesaray’dan Van’a gelen Mithat Uluc ve kız kardeşi saat 12.00 sıralarında Van Otogar Kavşağı civarında yolcu otobüsünü durdurarak emanet vermek istedi. Ancak firmanın Bursa yazıhanesinde emaneti alacak kişinin ücreti de ödeyeceğini duyan M.S.E ve A.E isimli muavin ile şoför paketi almadı. Bunun üzerine çıkan sözlü tartışma sonrası şoför ile muavin Uluc’u darp ederek yaraladı.
Van Gölü Otobüs Firması müşteri hizmetlerini arayarak çalışanları şikayet etmek isteyen Uluc ailesi, bir şok daha yaşadı. Uluc’un suçlu olduğunu söyleyen müşteri temsilcisi çalışanlarını savundu.
Darp raporu alarak karakola giden Uluc, firma ve çalışanlarından şikayetçi oldu.


“Muavin bana copla saldırmaya çalıştı”
Yaşadığı olayı anlatan Mithat Uluc, “Bahçesaray’dan otogar kavşağına geldik saat 12.00 sıralarında kardeşimle beraber. İki üç parça eşyamız vardı onu Bursa’ya gönderecektik. Van gölü firmasına ait bir otobüsü durdurduk. Muavin indi ona iki üç parça eşyamız var Bursa’ya göndereceğiz dedik. Muavin, tamam ben alacam dedi sonra ne olduysa ben almıyorum dedi. Parasını da verecektik, gitme paranı da verelim öyle götür, parasız götürme dedik. Sonra o sırada kardeşimle biraz münakaşaya girdiler, tartıştılar. Bende o sıra dedim ki; kardeşim ücreti ne ise verelim eşyamızı al götür. Uzun yoldan geldik, uzun yoldan geldiğimiz içinde eşyalarımız bozulur diye hatta fazla ücretini de ne kadar fazlaysa verelim dedim. O sırada muavin otobüse bindi tekrar indi tamam alacam dedi. Sonra ne olduysa ben almıyorum dedi. Tam binip gidecekken o sırada tekrar münakaşaya girdik, çevredeki vatandaşlar gelip ayırdılar bizi. Herhangi bir fiziksel etkileşimde ikimiz de bulunmadık. Bir tane vatandaş beni yanına aldı bir iki metre uzağa götürdü. O sırada bir kişi arkadan benim başıma ve enseme vurdu. Ben o şiddetle yere yığıldım hatta diz kapağımda yaralanmalar meydana geldi, pantolonumda yırtılmalar falan oldu. Yerdeyken bile dahi birisi tarafından tekmelendim. Sağ olsun vatandaşlar bizi ayırdılar, ayrıldığı sırada da bu sefer muavin otobüse girdi ve oradan bir metre uzunluğuna yakın bir cop elinde aracından indi ve bana saldırmaya çalıştı. Vatandaşlar buna da izin vermedi.” dedi.


“Benim yaşadığımı başka vatandaşlar yaşamasın”
Başına gelenlerin başkasının da başına gelmemesi için önlem alınmasını isteyen Uluc, “Bir tane vatandaş beni arabama götürdü, arabama bindim oradan çıktım. Şikâyette bulunmak için yazıhaneye gidecektim. O sırada bir avukat, benim darp edildiğimi görmüş ve o sırada polis ekiplerine haber vermiş. Polis ekipleri oraya geldiler, orada ben şikâyetçi oldum. Gittim hastanede darp raporu aldım sonra tekrar Tuşba Polis Karakoluna gittik hem ben hem de kardeşim orada ifademizi verdik. Daha sonra kardeşim yazıhaneyi aradı. Bu mudur sizin verdiğiniz hizmet dedi. Yazıhanedekilerde; “Onlar bizim çocuklarımız, onlar bizim evlatlarımız, hepimiz akrabayız. Suç sizin abinizde, abiniz suçludur” gibisinden kendi çalışanlarını korumaya çalıştı. Benim yaşadıklarımın aynısını başka vatandaşların yaşamaması için buradan yetkililere sesleniyorum; Bu tür olayların yaşanmaması için bir an önce gerekli tedbirler alınmalı.” ifadelerini kullandı.
“Bu tür olayların yaşanmaması için gerekeni yapacağız”
Konuya ilişkin Van Gölü yetkilileri, “Olayın yaşanmasından dolayı üzgünüz. Muavini işten çıkardık. Bu tür olayların yaşanmaması için gerekenleri yapacağız.” diye belirtirken şoför ve müşteri temsilcisine dair bilgi vermedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.