Vanlı üniversite öğrencilerinin dikkatine! Burs başvuruları başlıyor

Van Büyükşehir Belediyesi, Van dışında okuyan ihtiyaç sahibi öğrenciler için başlattığı burs başvuruları başladı. Projeyle üniversite öğrencilerinin eğitim masraflarını hafifletmek ve eğitimlerine katkı sunmak hedefleniyor.

Vanlı üniversite öğrencilerinin dikkatine! Burs başvuruları başlıyor
VAN
Yayınlama: 17.07.2024
A+
A-

Van Büyükşehir Belediyesi kentte yeni bir sosyal belediyecilik atağı yaparak, öğrenciler ve ihtiyaç sahibi aileler için başlatmış olduğu projelerin startını verdi. Sosyal belediyecilik anlayışıyla binlerce aileye sosyal kart, yurt desteği, kreş desteği, eğitim ve aş desteği vermeyi planlayan Büyükşehir Belediyesi, il dışında okuyan ihtiyaç sahibi üniversite öğrenciler için başlattığı burs başvurularını almaya başladı.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na şahsen yapılacak olan başvuruların ardından sosyolog ve sosyal hizmet uzmanlarının yapacağı araştırma ve ev ziyaretleriyle belirlenecek 2 bin üniversite öğrencisine 9 ay buyunca ayda 4000 TL eğitim desteği verilecek.

Burs hakkı kazanacak öğrencilerin Van nüfusuna kayıtlı olması ve il dışında devlet üniversitelerinde okumaları, veya vakıf ve özel üniversitelerde yüzde 100 burslu eğitim görmeleri gerekiyor. Başvurularda öğrencilerden transkript, kimlik, üniversite kayıt belgesi isteniyor.

Sağlanacak bu destekle üniversite öğrencilerinin gittiği bölgede daha iyi şartlarda eğitim görmeleri ve yaşamlarını idame ettirebilmeleri hedefleniyor.

Kaynak: BÜLTEN-VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.