Vanlı tandırcıların sıcakla imtihanı

Van’da hava sıcaklıklarının 30 dereceye kadar yükselmesi tandırcılara oldukça zor günler yaşatıyor. Tandırdan ekmek pişirmek için alevlere maruz kalan ekmek pişirme ustaları, etr dökerek ekmek paralarını kazanıyor.

Vanlı tandırcıların sıcakla imtihanı
VAN
Yayınlama: 26.06.2024
A+
A-

Yurt genelinde olduğu gibi Van’da da hava sıcaklıklarında belli oranda artış yaşandı. Meteorolojinin verilerine göre sıcaklık 30 derecelere kadar yükselirken, sıcak havalardan en çok etkilenen mesleklerin başında fırıncılar ve tandırcılar geliyor.
Diğer meslek dallarından farklı olarak direkt ateşe maruz kalan fırıncılar, yaz aylarında oldukça zorlanıyor. Kış mevsiminde avantajlı olan bu meslek yaz aylarında tam bir eziyete dönüşebiliyor.
“İşimiz bir hayli zorluyor”
Van’da yıllardır ailesiyle birlikte bu işi yaptığını belirten Hakan Mutlu, “Yaklaşık 3 buçuk yıldır ailemle birlikte burayı işletiyoruz. Annem ve babam çörek yapıyor ben ve kardeşimde ekmek pişiriyoruz. İşimiz oldukça zor. Kışın soğuk ve sıcaktan dolayı ters etki yapıyor. Yazın da kavurucu sıcaklıkların etkisiyle işimiz bir hayli zorluyor. Ama yapacak bir şey yok ekmeğimizi kazanmak zorundayız. Sıcaklıktan korunmak için hemen suya koşuyoruz daha sonra kaldığımız yerden işimize devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.