Vanlı öğrencilerden büyük başarı!

Van’da öğrencilerin başarısı büyük takdir topladı. Borsa İstanbul Kız Yatılı Bölge Okulu öğrencileri 2 gündür devam eden puanlı atletizm müsabakalarında büyük bir başarı elde etti.

Vanlı öğrencilerden büyük başarı!
VAN
Yayınlama: 21.02.2024
A+
A-

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi atletizm pistinde gerçekleştirilen müsabakalar kapsamında çok sayıda öğrenci kıyasıya mücadele etti. Mücadele sonucunda okulun kız takımı il 1.si, erkek takımı da il 3.sü oldu. Bireysel derecelerde de fırlatma topunda kız takımından il 1.si Sümeyye Armutcu, erkekler fırlatma topunda Emir Aslan il 1.si oldu. 60 metre koşuda Sümeyye Armutçu il 3.’sü, 60 metre koşuda Recep Armutçu il 4.’sü, uzun atlamada yine Recep Armutcu il 4′.sü oldu. 5×60 metre bayrak yarışında da erkek takımı il 3.’sü oldu.

Yapılan yarışmalar ile ilgili konuşan Beden Eğitimi Öğretmeni Yakup Hanedanoğlu, müsabakalara 14 öğrenci ile katıldıklarını ifade ederek, “Bu öğrencilerin 7’si kız, 7’si erkek. 20 okulun katılımıyla, okullar arası puanlı atletizm müsabakalarında kız takımımız il 1.’si, erkek takımımız ise il 3.’sü olmuştur. Müsabakalara yoğun bir katılım oldu. Kendi okulumuz bünyesinde bazı çalışmaları yapıyoruz. Malzemelerimiz var. Kendi okulumuzda yüksek ve uzun atlama yerleri yaptık. Bunun dışında gülle branşında ve cirit branşında bunları atacak öğrencilerimiz var. Bizler bu konuda öğrenci seçerken okuldaki bütün öğrencileri yetenek taramasından geçiriyoruz. Çocukları rast gele seçmiyoruz. Koşacak olan öğrenciyi 60 metre ya da 100 metre koşuyu hangisi iyi yaparsa onu seçiyoruz. Bu seçimleri biz okulumuzdaki 500 öğrenci arasından gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

“OKULUMUZ ÖZELLİKLEDE ATLETİZM MÜSABAKALARINDA ÇOK BAŞARILI”
Hanedanoğlu, “Borsa İstanbul Kız Yatılı Bölge Okulu olarak hemen hemen bütün müsabalara katılıyoruz ve özellikle atletizm branşında her sene kupa ve madalya elde ediyoruz. Bunların içerisinde okulumuz daha önce de 2018-2019 yılları arasında Diyarbakır’da bölge 2.’si olmuş hem kız hem de erkek takımlarımız. Yani okulumuz özelliklede atletizm müsabakalarında çok başarılı. Bunun dışında okulumuz Bocce’de de Mersin’de yapılan müsabakada bölge 1.’si, Türkiye 3.’sü olmuşladır. Özelliklede okulumuzdan kırsal kesimden gelen çocukların spora yönlendirilmesi, spor branşlarıyla tanışması, kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri ve duygularını daha iyi ifade etmeleri açısından özellikle sporun bu yönde çocukları geliştirdiğini belirtmek isterim. Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim. Ayrıca başarılı olan öğrencilerimiz Bingöl’de yapılacak olan okullar arası müsabakalarda okulumuzu ve ilçemizi temsil edecekler” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.