Vanlı öğrenciler Gazze’de yaşananları çizdi

Vanlı öğrenciler Gazze’de yaşananları çizdi
VAN
Yayınlama: 21.12.2023
A+
A-

Filistin’de gerçekleşen zulme karşı, Van’da ortaokul öğrencileri “Filistin”i resmetti. Yarışmada her okuldan dereceye giren eserler, İpekyolu Sanat Galerisinde sergileniyor. Vatandaşların yoğun ilgisiyle açılan sergide çocukların çizdiği umut dolu eserler büyük beğeni aldı.

TÜGVA Van Ortaokul Koordinatörlüğünce organize edilen Filistin konulu resim yarışmasında dereceye giren eserler ödüllendirildi. Yüzlerce öğrenciye tablet, akıllı saat, akıllı bileklik ve oyun seti hediye edildi.
Yarışmaya ilişkin bilgi veren TÜGVA Van Ortaokul Koordinatörü Mehmet Kasım Şahin, “İl genelinde 102 okulda toplam 740 öğrencimizle Filistin konulu bir resim yarışması düzenledik. Her okulda dereceye giren ilk üç öğrencinin eserlerini burada 2 gün boyunca sergileyeceğiz. Buradaki amacımız, çocuklarda Filistin’de yaşananlara dair farkındalık yaratmak. Okullardan çok güzel geri dönüşler aldık. Burada gördüğümüz resimlerin tamamında çocuklar kendi iç dünyalarını çizmiş. Yani alıntı bir resim değil. Bütün okulların birincisine tablet, ikincisine akıllı saat ve üçüncüsüne de akıllı bileklik vereceğiz. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere de aynı zamanda satranç, mangala gibi oyun seti hediye edeceğiz.” dedi.

“ANI VE HATIRA KİTABI BASTIRACAĞIZ”

Seçilen resimleri, anı ve hatıra yarışmasındaki yazılarla birlikte kitap haline getireceklerini belirten Şahin, “Bu sergimizle beraber aynı zamanda lise ve ortaokullarda Kudüs’le alakalı anı ve hatıra yarışması düzenliyoruz. Yarışmada seçilen eserleri ve bu resimleri kitap haline getireceğiz. Çalışmalarımızı yaptık, basım eviyle de görüştük. Bu kitapları satıp gelirinin tamamını Filistin’deki çocuklara göndereceğiz. Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler Tügva.org.tr sitesi üzerinden 25 Aralık’a kadar başvuru yapabilecekler.” ifadelerini kullandı.
Sergi, 21 Aralık 2023 Perşembe (bugün) mesai bitimine kadar ziyarete açık olacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.