Van’lı Gençler Dikkat! Bu Tuzağa Düşmeyin

Son zamanlarda özellikle sosyal medya mecraları üzerinden mesaj atan dolandırıcılar türemeye başladı.

Van’lı Gençler Dikkat! Bu Tuzağa Düşmeyin
VAN
Yayınlama: 12.01.2024
A+
A-

Giderek artan dolandırıcılık yöntemlerinden birisi de vatandaşın cep telefonuna “Ceza dosyanız uzlaştırma evraklarınızla hukuk büromuza devredilmiştir dosyanızın son günüdür mağdur olmamak için iletişime geçiniz” şeklinde mesaj gönderiliyor.
Dolandırıcılar, avukatların kimlik bilgilerini ele geçirerek ya da zaten kamuya açık olan verileri kullanarak yeni sahte profiller oluşturuyorlar ve avukat gibi davranıyorlar. Ardından vatandaşa, icra borcu olduğunu iddia ederek ödememe durumunda eve haciz geleceği gibi tehditlerde bulunarak insanları baskı altına alıp para talep ediyorlar. Bu talepler, genellikle uzlaşma veya icra dosyası borcu, harç veya avukatlık ücreti gibi bahanelerle sunuluyor.
Dolandırıcılar tarafından kendine mesaj atıldığını belirten Baver Ertan, ”Kendini avukat diye tanıtan bir şahıs bana mesaj attı. Adıma açılan bir dava dosyası olduğunu söyledi. Yüz yüze görüşme talebimi reddetti. Ben dolandırıcı olduğunu biliyorum. Ama bu konuda bilinçsiz olan arkadaşlarımı uyarmak istiyorum. Çünkü hiçbir devlet memuru arayıp ta para istemez. Çok dikkatli olun ve bu dolandırıcılara asla itibar etmeyin” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.