Vanlı esnaf 35 yıldır yaban kuşlarını besliyor

Van’da yaşayan Mevlüt İzci (52) 35 yıldır işyeri önünde bulunan parkta yaban kuşları besliyor. Van’ın İpekyolu ilçesinde bulunan Ahmedi Hani parkı yanında yer alan kıraathaneyi işleten...

Vanlı esnaf 35 yıldır yaban kuşlarını besliyor
VAN
Yayınlama: 18.01.2024
A+
A-

Van’da yaşayan Mevlüt İzci (52) 35 yıldır işyeri önünde bulunan parkta yaban kuşları besliyor.

Van’ın İpekyolu ilçesinde bulunan Ahmedi Hani parkı yanında yer alan kıraathaneyi işleten İzci, gönüllü şekilde beslediği kuşların yemi için yetkililerden destek bekliyor.

Yaz-kış demeden her sabah erken saatlerde parka gelen kuşlara yem veren İzci ile kuşlar arasında duygusal bağ oluştu. Kuşların kendilerini artık tanıdığını belirten İzci, kuşların su içmeleri için bir alan yapılması gerektiğini söyledi.

“HEP BİRLİKTE KUŞLARA SAHİP ÇIKALIM”

35 yıldan bu yana bölgedeki kuşları beslediklerini ve kuşlara karşı bir muhabbetinin olduğunu ifade eden İzci, “Buraya geldiğimde kuşlar vardı ama sayıları azdı. Bu kuşlara ufak ufak yem vermeye başladım. Sonra çuval çuval yem aldım. Alıştılar şimdi binlerce kuş var burada. Kuşların bakıma ihtiyacı var. Vatandaştan Allah razı olsun destek veriyorlar. Yazın 200-300 tane kuş varsa kışın 5 bin tane kuş oluyor. Vatandaşın verdiği buğday bazen yetmiyor. Yaz aylarında da su ihtiyacı oluyor. Yetkililere dedim ki bu parkın içerisinde bir gider hazırlayın. Bu kuşların yıkanması lazım. Kendim leğen, bidon bırakıyorum ama sabah geliyorum hurdacılar götürmüş. 35 yıldır bu hizmeti yapıyorum bundan sonraki hizmetimin daha çok olmasını istiyorum. Tek isteğim bu hayvanların başında kalmak, bu hayvanlarla ilgilenmek. Suluk olmadığı için havuz gibi bir şeyin yapılması lazım. Bu hayvanlarla ilgili muhabbet beslemek lazım. Hep birlikte bu kuşlara sahip çıkalım” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.