Vanlı çocuklar Gazze’de akranlarının şehit edilmesine sessiz kalmadı

Vanlı çocuklar, yaklaşık 10 aydır Gazze’de devam eden ve yaklaşık 40 bin mazlumun şehit edildiği vahşete sessiz kalmadı. Şehit edilen akranları için basın açıklaması yapan çocuklar, katil israile ve sessiz kalan dünya liderlerine sitem etti.

Vanlı çocuklar Gazze’de akranlarının şehit edilmesine sessiz kalmadı
VAN
Yayınlama: 25.07.2024
A+
A-

Van’da Anadolu Gençlik Derneği Ortaokullar Komisyonu, Gazze’deki çocukların yaşadığı insanlık dramına dikkat çekmek için Yukarı Nurşin Camii’nde bir araya geldi. “Çocuklar farkında, zafer yakında” sloganıyla bir araya gelen çocuklar, siyonist İsrail’e ve destekçisi Amerika’ya tepkilerini dile getirerek, Türkiye’nin bu vebale ortak olmaması gerektiğini vurguladı.

“Oyun oynamak için değil oyunu bozmak için buradayız!”

Grup adına basın metnini okuyan Beraat Uyar, devlet büyüklerine seslendi.

Akranlarının yaşadığı acıları dile getirmek için toplandıklarını belirten Beraat Uyar, “Bugün burada Gazze’de 7 Ekim’den beri devam eden soykırım dolayısı ile toplandık. 23 Temmuz 2024 itibarıyla o tarihten bu yana yaklaşık 50 bin şehit verildi. Bunun yaklaşık 16 bini çocuk, 100 bin de yaralı var. Ve her geçen saat bu sayılar artmaya devam ediyor. Yani biz burada şu an bu açıklamayı yaparken bile bu sayılar artmaya devam ediyor! Çocuklar olarak burada toplandık. Oyun oynamak için değil oyunu bozmak için buradayız! Bizim ellerimiz kalem tutarken, kitap tutarken, play station tutarken, Gazzeli çocukların elleri anne babasının parçalanmış bedenlerini tutmasın diye, Gazzeli çocukların elleri, elleri olsun diye! Gazzeli çocuklara Türkiye’nin anne babaları destek olsun, çocukları da destek olsun diye! Bugün buradan diyoruz ki: Çocuklar farkında, zafer yakında!” dedi.

“Çocuklar meydanda, zafer yakında!”

Çocuklar bile meydandayken büyüklerin daha fazla somut adımlar atması gerektiğine dikkati çeken Uyar, “İsrail’in koruyucusu Amerika’nın, Türkiye’de bulunan üslerini istemiyoruz! Ey büyüklerim, ey yöneticilerim; Biz ülke olarak bu vebale ortak olamayız. Orada yaşayanlar sizin çocuklarınız olsa elinizden geleni yapmaz mıydınız? Hesap yapar mıydınız çocuklar ölürken? Bakın biz çocuklar bile haykırıyoruz: Çocuklar meydanda, zafer yakında! Şimdi “oyun” zamanı: Bu oyunda alışveriş yaparken paralarımız hiçbir zaman zalimlere gitmeyecek! Bu oyunda, İsrail’i çok seven Amerika, ona “oynaması” için kendi bahçesinden bir yer verecek. Bu oyunda, ümmetin bütün çocukları Mescid-i Aksa’nın bahçesinde özgürce oynayacak. Bu oyunda oyun yok, oyunu bozmak var! Şimdi biz çocuklar haykırıyoruz ve diyoruz ki: Biz oyuna değil, bozmaya geldik!” ifadelerini kullandı.

Program AGD Yaz-Et Sorumlusu Ömer Yılmaz’ın okuduğu dua ile sona erdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.