Vanlı çiçekçilerin “Gelin arabası” mesaisi

Yaz aylarıyla birlikte düğün sezonunun açıldığı Van’da, çiçekçi esnafın gelin arabası süsleme işlerinde yoğunluk yaşanıyor.

Vanlı çiçekçilerin “Gelin arabası” mesaisi
VAN
Yayınlama: 23.07.2024
A+
A-

Havaların ısınmasıyla birlikte düğün sezonu açılırken Vanlı vatandaşlarda peş peşe düğün yapmaya başladı. Gelin arabası süslemek isteyen çiftler ise çiçekçilere akın etti. Bölgede yaşayan çiftler, düğün günlerini unutulmaz kılmak amacıyla gelin arabalarının süslenmesine büyük önem veriyor. Renkli çiçekler, şık kurdeleler ve çeşitli dekoratif öğelerle donatılan gelin arabaları, gelinlerin ve damatların en özel anlarında göz alıcı bir şıklık sunuyor.


Van’daki çiçekçiler yoğun talebe yanıt vererek, çiftlerin hayal ettikleri süslemeleri gerçekleştirmek için hazırlık yapıyor.
Araba süslemelere ilginin yoğun olduğunu belirten çiçekçi esnafı, “Düğün özel bir gün olduğu için insanlar daha çok özeniyorlar, haklı olarak her şeyin iyisi ve en güzeli olsun istiyorlar. Ancak vatandaş düğünde çok fazla para ödüyor. Bunların içinde en uygunu yine gelin arabası. Fiyatlar 650 liradan başlıyor, üst limit tamamen vatandaşın zevkine kalıyor. Ancak iyi bir süsleme ortalama 4 bin lira tutuyor” ifadelerini kullandılar.
Gelin arabası süsleme işlerinin artmasıyla birlikte, yerel çiçekçilerin satışlarında da belirgin bir artış gözlemlenirken, çiçekçiler de düğün mevsiminin gelmesiyle birlikte rezervasyon taleplerini arttırdıklarını belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.