Vanlı araç sahipleri dikkat! Yağışlar başlamadan araç bakımı yapılmalı

Kar yağışının kent merkezine henüz düşmediği Van’da araç bakım ustalarından önemli uyarılar yapıldı. Araç bakımlarının kar yağmadan yapılması gerektiğine dikkat çeken ustalar, sürücüleri uyardı. Havaların soğuması...

Vanlı araç sahipleri dikkat! Yağışlar başlamadan araç bakımı yapılmalı
VAN
Yayınlama: 14.11.2023
A+
A-

Kar yağışının kent merkezine henüz düşmediği Van’da araç bakım ustalarından önemli uyarılar yapıldı. Araç bakımlarının kar yağmadan yapılması gerektiğine dikkat çeken ustalar, sürücüleri uyardı.
Havaların soğuması ile birlikte araçların kışlık bakımları da başladı. Gereken bazı bakımlar, zamanında yapılmadığı takdirde, ciddi hasar ve maliyetlerin ortaya çıkmasına neden olabiliyor.


Araç sürücülerinin kışlık bakımlarını mutlaka yaptırmaları gerektiğini belirten ustalar, büyük ve yüksek maliyetli hasarlarla karşılaşmamak için araçlarının kışlık bakımlarını yaptırmalarını söyledi. Uzmanlar, araçlardaki sıvı kontrolleri ve periyodik bakımlarının kış şartlarında araçların verimli kullanılabilmesi için şart olduğunu vurguladı.


“KAR YAĞMADAN SÜRÜCÜLERİ BEKLİYORUZ”
Kar memleketi olan Van’da yağış gelmeden bakım uyarısı yapan Hakan Elpe, “Müşterilerimize her şeyi zamanında yapmalarını tavsiye ediyoruz. Lastik değişimi olsun, aracın genel bakımı olsun, antifriz olsun, suyu olsun bunların hepsinin bakımının vaktinde yapılması lazım. Vaktinde gelirseler daha iyi olur aksi takdirde mecbur bizi arıyorlar, gelin aracımızı çıkaramıyoruz diyorlar. Biz de mecbur orada aracı sökmek zorunda kalıyoruz. O şekilde olmasını tavsiye etmiyoruz. Aralık ayına girmeden gelseler çok temiz bir şekilde hizmet alırlar. Rotunu, balansını, antifrizini, aküsünü burada kontrol edebiliyoruz. Kış gelmeden kar kar yere düşmeden buraya gelmeleri lazım. Kar lastiğinin çok çok iyi olması lazım. Çünkü kar lastiğini yılı bile düşük olsa o kar lastiği kayma yapar. Çok kayar, yani yaz lastiği gibi olur. Şu an en eski 2020-2019 yılına ait olması lazım. Tarih çok düşük olursa aynı yaz lastiği gibi kayar. Kar gelmeden bakımını yaptır” dedi.


“KIŞLIK BAKIMI YAPILMAYAN ARACIN MASRAFI 50 BİN TL’Yİ BULABİLİR”
Araçların bakımları yapılmadığı takdirde çok daha büyük bir maliyetin ortaya çıkabileceğini dile getiren Ferhat Salaz, “Öncelikle lastik, yağ, balata ve akü gibi konulara dikkat etmek gerekiyor. Sezon açıldı, kalabalık artmadan gelmeleri daha iyi olur bizim için. Şimdi normal bakım yaptırırlarsa 1500-2000 lira arası gider. Ama ilerde oluşabilecek bir sorun çok daha fazla bir maliyet çıkartır. 50 bin lira yerine bin lira versin” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.