Vanlı aileler tedirgin: Daha kaç canın yitirilmesi gerekiyor?

Başıboş sokak hayvanları tehlike saçmaya devam ediyor. Van’da birçok kişinin ölmesine ve yaralanmasına neden olan sokak köpekleri ile ilgili biran önce önlem alınması gerekiyor.

Vanlı aileler tedirgin: Daha kaç canın yitirilmesi gerekiyor?
VAN
Yayınlama: 10.07.2024
A+
A-

Geçtiğimiz aylarda Van’da küçük bir çocuk köpeklerin saldırısına uğramış ve hayatını kaybetmişti. Sadece Van’da değil Türkiye’nin birçok şehrinde çok sayıda insan köpeklerin saldırısına maruz kalmış, kimi hayatını kaybederken, kimi de ağır yaralanıp, tedavi altına alınmıştı.


Başıboş sokak köpekleri ile ilgili atılacak somut bir adımın hazırlıkları TBMM’de sürüyor. Ancak kararın ne zaman alınacağı henüz belli değil. Vanlı aileler yetkililere seslenerek, adımların biran önce atılması gerektiğini ifade etti.
“Başka canlar yanmasın”
Tedirginlik içerisinde beklediklerini belirten aileler, “Buradan devlet büyüklerimize seslenmek istiyoruz. Başıboş köpekler gitgide saldırganlaşmaya ve tehlike oluşturmaya başladı. Biz köpek düşmanı değiliz. Onlar da can ancak insan canı daha önemli. Geçtiğimiz günlerde masum bir canımız gitti. Küçücük bir çocuk. Ailesine sabırlar diliyorum. Bu çok büyük bir acı. Başka canlar yanmasın. Başka anne, babalar ağlamasın istiyoruz. Önlem alabilmek için daha kaç can gitmesi gerekiyor? Çocuklarımızı dışarı çıkarmaya çekiniyoruz. Onu bırak kendimiz bile çekiniyoruz dışarıya çıkarken. Artık zararsız köpekler bile korkutuyor bizi. Hepsinin toplatılıp onlara özel bir yere yerleştirilip, bakımlarının yapılması daha sağlıklı olur. Birçok insan boş yere hayvanları sahipleniyor, sonra da bakmayıp dışarı atıyorlar. Hem o canlının günahına giriyorlar hem de yok yere bir canın ölümüne bile sebep olabiliyorlar. Temennimiz başka canlar gitmeden bir çözüm yolunun bulunması” ifadelerini kullandılar.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.