Van’ın ulaşım sorunu bitmiyor

Van’da okulların açılması ile birlikte toplu ulaşım araçlarında yoğunluk başladı.

Van’ın ulaşım sorunu bitmiyor
VAN
Yayınlama: 13.09.2024
A+
A-

Van, hızla artan nüfus ve yıl içerisinde çeşitli nedenlerden dolayı ile gelen insan yoğunluğunu taşıyamıyor. Kentte yaşanan trafik ve ulaşım sorunu insanları artık canından bezdirdi. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde toplu ulaşım araçlarında yaşanan yoğunluk, kentteki toplu ulaşım yetersizliğini gözler önüne seriyor.

Belediye tarafından ara ara alınan otobüsler ulaşım sorununu kısmi anlamda çözerken, tam anlamıyla çözüm henüz bulunmadı.

Edremit Yeni TOKİ’de okulların açılması ile birlikte ulaşım vasıtaları yetersiz kalmaya başladı. Sabah saatlerinde okula yetişmeye çalışan öğrencilerin oluşturduğu yoğunluğa, işçi ve memurlar da eklenince toplu ulaşım araçları balık istifine dönüyor. Yaşlı vatandaşlar da sabah ve akşam saatlerinde toplu ulaşım araçlarını kullanınca, vatandaşlar yaklaşık bir saat boyunca ayakta yolculuk yapmak zorunda kalıyor.

Sorunu çözümü için yetkililere çağrıda bulunan vatandaşlar, özellikle sabah ve akşam saatlerinde ek seferlerin yapılması ve bu soruna kalıcı çözüm bulunmasını istiyor.

Seçim dönemlerinde tramvay dâhil çeşitli vaatlerde bulunan siyasi parti adayları, seçimlerden sonra mevcut sorunların çözümü için hiç çalışmıyor yada yapılan kısmı çalışmalar yetersiz kalıyor.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.