Van’ın Tarihi Mısır Çarşısı viran bir halde!

Van’ın tarihi Mısır Çarşısı, bakımsızlığından ve sahipsizlikten adeta teneke yığınına döndü.

Van’ın Tarihi Mısır Çarşısı viran bir halde!
VAN
Yayınlama: 28.09.2024
A+
A-

Bir zamanların en gözde yerlerinden biri olan çarşının son hali içler acısı.
Van’ın İpekyolu ilçesinde bulunan ve uzun bir geçmişe sahip olan tarihi Mısır Çarşısı adeta viran bir halde bırakılmış. Doğru düzgün bir bakımın yapılmadığı ve derme çatma bir yapı olan çarşı esnafa yazın ayrı kışında ayrı zorluk yaşatıyor.
Çarşının yaklaşık 25 yıldan beri bu halde olduğunu dile getiren Mısır çarşısı esnafı Nimetullah Sözen, “Mısır çarşısı 25 seneden beri bu halde. Ne gelen var ne de giden var. Gelen konuştu giden konuştu. Bu sorunumuza yetkililer tarafından bir çözüm bulunmasını istiyorum. Ne kimsenin yapmasına izin veriliyor ne de bir çözüm olanağı veriliyor. Böyle bu şekilde elimizde kalmış. Köyde bile böyle bir düzen yok. Köyün yolları bile daha bakımlıyken buraya hiç kimse bakmıyor” ifadelerini kullandı.


“KÖYÜMÜZDEKİ AHIRLAR BİLE DAHA BAKIMLI”
Çarşı esnafı olarak bir çok sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Sözen, “Yazın sıcaktan bulanıyoruz, kışın ise soğuktan donuyoruz. Yağmur yağdığında her taraf damlıyor. Şehrin görünümünü bozuyor. Enkaz bile denilemeyecek bir yer olmuş. Şehrin göbeğinde olmasına rağmen hiçbir ilgi alaka bulunmuyor. Varsa bir çözüm yapılmasını istiyoruz. Yetkililerin artık gözlerini açıp şehrin göbeğinde olan bu enkazı görmelerini istiyoruz. Köyümüzdeki ahırlar bile daha bakımlı daha ilgi alaka içerisinde. Ulu Cami’nin arkası, valiliğin dibi ama herhangi bir ilgi alaka gösterilmiyor” dedi.


“DEMEK Kİ HER ŞEY OY İÇİNMİŞ”
Daha önceden yetkililere sıkıntılarını dile getirdiklerini fakat herhangi bir çözüm bulunmadığını dile getiren Sözen, şunları söyledi:
“Önceden Mısır Çarşısı’nın başkanı bendim. Ama istifa ettim. Sebebi ise kimin yanına gidersek herkes bizi oyaladı. İlgileneceklerini söylediler ama maalesef kimse bizimle ilgilenmedi. Meğerse her şey oy içinmiş, menfaat içinmiş, her şey bir rant içinmiş. Şu ana kadar doğru düzgün bir yönetici verilmedi, görmedik. Onun için milletin derdi ile uğraşmak istemediğim için istifa ettim. Artık burayı görsünler. Röportaj vermekten de konuşmaktan da sıkıldık. Biraz icraat göstersinler.”

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.