Van’ın sorunları Ankara’ya taşındı

Van TSO’nun da aralarında olduğu sınır illeri TSO başkanları Hazine Bakanlığı’na çıkarma yaptı. Bakan yardımcısıyla görüşen heyet, yaşanan sorunları tek tek aktardı.

Van’ın sorunları Ankara’ya taşındı
VAN
Yayınlama: 12.07.2024
A+
A-

Doğu Anadolu Bölgesi’nin sınır illerinde yer alan Van, Ağrı, Ardahan, Iğdır, Cizre, Doğubayazıt ile Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odaları; Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. İsmail İlhan Hatipoğlu’nu ziyaret ederek yaşanan sorunları anlattı.

Ziyarette; Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zaman Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) TSO Konsey Başkanı Necdet Takva, Ağrı TSO Başkanı Sami Alpaslan, Ardahan TSO Başkanı Çetin Demirci, Iğdır TSO Başkanı Kamil Arslan, Cizre TSO Başkanı Ömer Faruk Yıldırım, Doğubayazıt TSO Başkanı Cemal Can ve Yüksekova TSO Başkan Vekili Mehmet Kasım Çiftçi yer aldı.Van Tso Hazine Bakanlığı (1)

Yapılan görüşmede, Oda Başkanları tarafından Bakan Yardımcısı Hatipoğlu’na şu sorunlar aktarıldı:

Vergi Paketi kapsamında yapılması planlanan Yurtdışı Harç Pulu zammı hayata geçirilmeden iptal edilmelidir. Komşu ülkelere günübirlik (bavul) ticaret için giden vatandaşlarımızdan alınan pul ücretleri; ticaretin devamlılığı için zam yapılması yerine tamamen kaldırılmalıdır.

Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu tarafından düzenlenen ve uluslararası geçiş belgesi olan Triptik ücretleri yeniden düzenlenmeli ve uygun bir seviyeye çekilmelidir.

Ülkemizin İran ile ticaretinin gelişmesindeki en büyük engel İran bankalarının illerimizde hizmet vermemesi ve bankalarda ticari hesap açılmamasından kaynaklanmaktadır. Var olan sorunun bir an evvel çözüme kavuşturulması gerekmektedir.

Oda/Borsa üyesi olan vergi mükelleflerinin, Vergi Dairesi kayıtları silinmeden önce Oda/Borsa kayıtlarının silmesi zorunlu hale getirilmelidir. Vergi mükellefliğinden ayrılan üyeler, Oda/Borsa kayıtlarını silmemesinden kaynaklı aidat borcu başta olmak üzere çok sayıda sorun ile karşı karşıya kalınmaktadır.

Fiziken ortada olamayan araçların tahakkuk eden Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) borçları ve kayıtlarının silinmesi gerekmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.